Sardelom na Olimpijakos!

Izvor: RTS, 17.Apr.2014, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sardelom na Olimpijakos!

Navijač PAOK-a rasuo nekoliko kilograma sardele na klupu Olimpijakosa. Edin Džeko kupio zgradu u Sarajevu, oko čijeg vlasništva se vodi spor. Sud, ipak, uknjižio nekretninu na bosanskog fudbalera. Nejmar i Alba zbog povreda završili sezonu. Siniša Mihajlović želi da ostane u Sampdoriji, ukoliko bude mogao da utiče na transfer politiku kluba. Poštovanje protivnika je od presudne važnosti u sportu. To je trebalo da zna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i ovaj švedski fudbaler. Mesi se štedi za Mundijal? Vlada pomaže Beogradskom maratonu. Blohin napustio kijevski Dinamo. Zvezda igra na otvaranju stadionu "bratskog" Spartaka.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta pratite i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.  

20.46 - Đordi Alba i Nejmar zbog povreda će najverovatnije propustiti ostatak sezone, saopštio je katalonski klub. Obojica su povrede zadobili u finalnoj utakmici Kupa Kralja protiv Real Madrida. Nejmar je zadobio "kontuziju" leve noge, dok je Alba pocepao desni butni mišić. U saopštenju se dodaje da će obojica igrača najverovatnije propustiti svih pet preostalih duela u Primeri, pa će tako Barselona imati izuzetno težak zadatak da nadoknadi četiri boda zaostatka za Atletiko Madridom i odbrani titulu osvojenu prošle godine. Takođe, Mark Barta je takođe na sinoćnoj utakmici istegao mišić i još uvek nije poznato da li će biti spreman za naredni susret. Barselona će u nedelju od 21.00 na stadionu Kamp Nou dočekati četvrtoplasirani Atletik Bilbao.

19.45 - Košarkaši FMP-a pobedili su u Železniku Borac iz Čačka sa 85:66 (20:19, 22:17, 22:18, 21:12) u poslednjoj utakmici trećeg kola Superlige Srbije. FMP je tako zabeležio drugu pobedu u nacionalnom prvenstvu, dok je Borac upisao treći poraz. Ekipu iz Železnika predvodio je Slobodan Dunjerski sa 31 poenom i osam skokova, dok je Filip Čović postigao 19 uz pet asistencija. Najefikasniji u Borcu bio je Nikola Pešaković sa 16 poena, dok je Nemanja Protić postigao 13 uz šest asistencija.

19.08 - Dres Lebrona Džejmsa ponovo je ove sezone najprodavaniji u NBA ligi. "Mnogo mi znači da imam toliko obožavatelja koji žele da nose moj dres. Oni poštuju onako kako ja igram ovu igru, ali i to kakav sam čovek", rekao je Džejms. Tako je "Kraljev" dres ukupno šesti put najprodavaniji u jednoj NBA sezoni, od kad je krilni košarkaš došao u ligu 2003. godine. Posle Džejmsovog, najprodavaniji je dres Kevina Durenta iz Oklahome, Kobija Brajanta iz LA Lejkersa, Derika Rouza iz Čikaga, Stefona Karija iz Golden Stejta i Karmela Entonija iz Njujorka.

18.25 - Srpski automobilista Dušan Borković veoma je zadovoljan što će narednog vikenda moći da nastupi na drugoj ovogodišnjoj trci u VTCC-u u Francuskoj. "Srećan sam što ću voziti na Uskrs. Veliku zahvalnost dugujem svim članovima tima, kao i ljudima iz RML-a, koji gotovo da nisu spavali kako bi na vreme spremili automobil za trke u Francuskoj. Marokanci su dugo zadržavali naše kamione, pa je vreme za popravku bilo kraće", rekao je Borković. Slobodan trening biće vožen u petak na stazi Pol Rikar, a dan kasnije od 15.00 sati Borkovića očekuju dva zvanična treninga i kvalifikacije, dok su trke na programu u nedelju u 13.15 i 17.15.

17.52 - Policija u Solunu uhapsila je ednog navijača PAOK-a pod optužbom da je rasuo nekoliko kilograma sardele na klupu Olimpijakosa, neposredno pre početka polufinalne utakmice Kupa Grčke. Privedeno je još šest navijača PAOK-a zbog sukoba koji su izazvali pre i posle utakmice između PAOK-a i Olimipijakosa. Polufinalna utakmica između ove dve ekipe, prekidana je u više navrata zbog svađa na terenu, dok su navijači PAOK-a na tribinama zapalili hiljade baklji, od kojih je nekolicina ubačena u teren.

17.20 - Vozač Ferarija Fernando Alonso veruje da njegov tim može da poboljša rezultate u nastavku sezone u Formuli 1. "Mislim da moramo da pružimo šansu novom šefu tima Marku Matijaćiju. Treba da vidimo kakva rešenja on nudi. Svi u timu se radujemo novoj saradnji i nadamo se da će on dobro voditi ekipu", rekao je Alonso. Dosadašnji šef tima Ferija Stefano Domenikali podneo je ove nedelje ostavku na tu poziciju, zbog lošeg starta sezone.

16.32 - Najmlađi srpski velemajstor Aleksandar Inđić iz Pazove novi je državni prvak u šahu posle prvenstva danas završenog u Subotici. Inđić je u poslednjem, 11. kolu pobedio intermajstora Ivana Šarenca i osvojio prvo mesto sa 7,5 poena iz 11 partija, pola poena više od velemajstora Miloša Perunovića.

15.44 - Favoriti su bili prilično uspešni danas na turniru u Monte Karlu. Federer i Nadal su bez većih problema savladali Rosola, odnosno Sepija, rezultatom 2:0. Isti rezultat ostvarili su Raonić i Ferer, dok je Vavrinka u četvrtfinale prošao bez borbe. 

15.34 - Fudbaler Sitija Edin Džeko kupio je zgradu u Sarajevu za dva i po miliona evra, ali se ispostavilo da prodavac nije stvarni vlasnik nepokretnosti, zbog spora koji se vodi od 2010. godine. Džeko je kupio prizemlje, prvi sprat i podrum zgrade, a Opštinski sud u Sarajevu uspešno je uknjižio imovinu na Edinovo ime.

15.00 - Fudbaler Arsenala Olivije Žiru rekao je da se nada porazu Evertona u meču protiv Mančester Junajteda koji bi pomogao njegovom timu u borbi za mesto u Ligi šampiona. Arsenal se nalazi na četvrtom mestu na tabeli Premijer lige sa 67 bodova, jednim više od Evertona, zbog čega francuski napadač očekuje pomoć od najvećeg rivala u Engleskoj. "Moramo da pobedimo u četiri finala koja su nam preostala. Ne držimo sudbinu u svojim rukama. Nadam se da će Everton izgubiti od Junajteda na svom terenu, što bi nam olakšalo posao. Ipak, pre toga moramo da se fokusiramo na svoju utakmicu protiv Hala i osvojimo tri boda", rekao je Žiru za zvanični sajt londonskog kluba.

14.17 - Srbija je 2013. godinu završila na četvrtom mestu svetske liste Međunarodne rukometne federacije (IHF), koja se formira na osnovu ostvarenih rezultata svih muških i ženskih selekcija. Srbija trenutno ima 856 bodova, a ispred nje su Danska sa 1095, Rusija sa 1172 i Nemačka sa 1406 boda. Mađarska je na petom mestu, sa istim brojem bodova kao Srbija, ali naša zemlja ima prednost zbog boljih rezultata i ranije pozicije koja je zauzimala.

14.02 - Fudbaler Barselone Andres Inijesta rekao je da je veoma razočaran porazom od madridskog Reala u finalu Kupa Kralja i dodao da je ekipa za samo nedelju dana doživela tri velika udarca, posle eliminacije iz Lige šampiona od Atletika i poraz u Primeri od Granade, koji gotovo sigurno znači oproštaj od titule. "Mnogo smo tužni zbog gubitka još jednog trofeja u ovoj sezoni. Jednostavno, nismo bili na svom nivou. Velika šteta i razočarenje koje moramo da prevaziđemo. Fudbal ima svoje trenutke, a ova nedelja je tužna jer smo eliminisani iz Lige šampiona i nacionalnog kupa. Moramo da se smirimo i ne smemo da odustanemo od titule u Primeri", rekao je Inijesta.

13.38 - Jedan od najboljih fudbalera Napolija Marek Hamšik napustiće taj italijanski klub na leto ukoliko neka od zainteresovanih ekipa ponudi 40 miliona evra, preneo je list Korijere delo Sport. Isti izvor navodi da je Hamšik, koji nikako da se vrati u formu posle pauze zbog povrede, nezadovoljan svojim statusom kod trenera Rafe Beniteza. Uprava Napolija do sada nije razmišljala o prodaji Hamšika, koji je praktično bio "nedodirljiv" za druge klubove, ali stvari su se, kako navodi Korijere, izgleda promenile.

13.15 - Trener Sampdorije Siniša Mihajlović spreman je da ostane na klupi tog tima, ali uz određene uslove. Kako prenosi Tutosport, Mihajlović želi da obnovi ugovor sa Đenovljanima, ali i da se najviše pita o transferima u letnjem prelaznom roku, poput menadžera u Premijer ligi. Uz to, srpski trener zahteva od kluba da zadrži dva igrača koji se nalaze na pozajmicama, Manola Gabijadinija iz Juventusa i Maksija Lopeza iz Katanije. Mihajlović je Sampdoriju preuzeo u novembru prošle godine, ekipu je sa pretposlednjeg mesta na tabeli Serije A doveo do sredine tabele i čak je imao priliku za plasman u evropska takmičenja. Trenutno se tim iz Đenove nalazi na 12. mestu na tabeli Serije A sa 41 bodom.

12.32 - Viši sud Turske odbacio je žalbu predsednika Fenerbahčea, potvrdivši tako presudu za nameštanje fudbalskih utakmica. Predsednik Aziz Jildirim osuđen je jula 2012. godine na šest godina i tri meseca u zatvoru zbog nameštanja utakmica, pokušaja uticanja na ishode mečeva i vođenja kriminalne bande. U zatvoru je proveo godinu dana, ali je pušten do izricanja presude. Pošto je Viši sud odbacio žalbu, očekuje se da će se Jildirim vratiti u zatvor da odsluži ostatak kazne, ali i da će morati da podnese ostavku na mesto predsednika. On je, međutim, već počeo da piše žalbu vrhovnom sudu, tražeći novo suđenje. Fenerbahče je zbog ovog skandala isključen iz Lige Evropa i zabranjeno mu je učešće u Ligi šampiona sledeće sezone.

12.00 - Kako prenosi agencija Itar-Tas, beogradska Crvena zvezda igraće sa moskovskim Spartakom prilikom otvaranja novog stadiona. „Dobili smo poziv od Spartaka da igramo na prvom meču, i prihvatili smo" rekao je generalni sekretar kluba sa Marakane Miodrag Zečević. Otvaranje novog stadiona Spartaka zakazano je za 24. jul ove godine, međutim ostaje pitanje da li će susreta zaista i biti zbog kalendara kvalifikacija za evropska takmičenja.

11.35 - Trener Dinama iz Kijeva, legendarni Ukrajinac Oleg Blohin, podneo je ostavku na tu funkciju zbog poraza kod kuće od Šahtjora iz Donjecka u prvenstvu Ukrajine. Šahtjor je slavio sa 2:0, a dvostruki strelac bio je Luiz Adrijano. Ekipa kijevskog Dinama, sedam kola pre kraja, ima isto toliko bodova manje od Šahtjora i Dnjepra koji dele prvo mesto na tabeli. Predsednik Dinama Igor Surkis prihvatio je Blohinovu ostavku zbog serije loših rezultata.

11.25 - Riki Hikman, bek Makabija iz Tel Aviva, najkorisniji je igrač prvih četvrtfinalnih mečeva Evrolige. Amerikanac, koji je nosio „ponos Izraela" do pobede u Milanu, imao je indeks korisnosti 36. Hikman je ubeležio 26 poena, četiri skoka, tri asistencije i deset iznuđenih faulova. Odmah iza njega bio je Rudi Fernandes, koji je u ubedljivoj pobedu Reala nad Olimpijakosom imao 20 poena, šest skokova, pet asistencija, tri ukradene lopte i osam iznuđenih faulova (indeks 34).

11.05 - Trener Reala Karlo Anćeloti smatra da su Madriđani zahvaljujući sjajnoj timskoj igri došli do trofeja u Kupu kralja i da je izostanak Kristijana Ronalda dodatno motivisao ekipu. "Kada pobedite Barselonu, važno je da znate da je to zbog odlične timske igre. Pokazali smo da smo čvrsta i kompaktna ekipa. Svi igrači su bili dobri, a izostanak Ronalda ih je još više motivisao", rekao je Anćeloti za klupski sajt. Italijanskom stručnjaku to je prvi trofej u Realu otkako je letos došao u Madrid. "Veoma sam srećan zbog pehara. Igrali smo kvalitetno tokom celog meča. Drago mi je što smo doneli radost navijačima. Izašli smo jači iz ove utakmice i ovakva pobeda može da nam pomogne u završnici Primere i Lige šampiona. Ceo meč smo igrali kao što smo i zamislili, bili smo bolji od Barselone".

10.50 - Ministarstvo omladine i sporta Srbije saopštilo je da će sa sedam miliona dinara pomoći organizaciju ovogodišnjeg Beogradskog maratona. Ugovor o pomoći potpisali su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković i predsednik Beogradskog maratona Aleksandar Đorđević. "Svi znaju koliko je maraton potreban Beogradu i šta on znači za naš grad. Važan je sa aspekta edukacije, jer decu i roditelje uči koliko je važno baviti se rekreacijom, a njegov turistički značaj je od ogromnog značaja, jer svetu naš grad i zemlju pokazuje u najboljem svetlu", navode se Udovičićeve reči u saopštenju.

10.35 - Trener Barselone Herardo Martino izvinio se navijačima tog kluba zbog poraza od madridskog Reala u finalu španskog Kupa kralja. "Veoma mi je žao zbog poraza i hoću da se izvinim ljudima koji nas podržavaju. Pred ovim timom je dug put i verujem da će napraviti mnogo toga dobrog. Ne mogu da zamislim bolniji poraz od ovog, međutim, ne verujem da moja budućnost u klubu zavisi od sinoćnjeg finala. Moramo sada zajedno da pronađemo snagu da krenemo dalje", rekao je Martino za klupski sajt. "Baš sam tužan i znam da smo ostali dužni navijačima. Ipak, ovakvi porazi se dešavaju u fudbalu. čestitam Realu na pobedi. Pokušali smo da pružimo najbolju partiju, ali nešto je nedostajalo. čak i kad smo kontrolisali loptu, Real nam je opasno pretio iz kontranapada".

10.10 - Veliki rivali ne znači i neprijatelji. Kristijano Ronaldo uslikan je sinoć kako teši Lionela Mesija nakon poraza Barselone od Real Madrida u finalu Kupa Kralja...

09.50 - Jedna od prvih stvari koje te nauče, u bilo kom sportu, jeste da nikad ne dozvoliš sebi da ponižavaš protivnika koga si već pobedio. Tu lekciju nije naučio Jan Gunar Soli, fudbaler švedskog Hamarbija, koji je u ubedljivoj pobedi svog tima nad Degerforsom (5:0) odlučio da se "našali". Sa pravom je dobio žuti karton...

09.25 - Vlasnik Milvoki Baksa Herb Kol objavio je da je prodao klub investitorima iz Njujorka, i da mu je jedini uslov bio da taj košarkaški klub ostane u svom gradu. Nekadašnji senator SAD predao je Bakse u ruke funkcionerima investitorskih firmi Marku Lasriju i Vesliju Edensu za oko 550 miliona dolara. Dogovor će stupiti na snagu kada ga odobri liga. "Prišao sam trenutku u svom životu kada treba da razmišljam o nasleđivanju", rekao je 79-godišnji Kol samo nekoliko sati pre nego što je njegov tim trebalo da igra poslednju utakmicu u katastrofalnoj sezoni.

09.00 - Lionel Mesi ne igra dovoljno dobro u poslednje vreme, i to je činjenica. I to nema nikakve veze sa činjenicom da nas je sjajni Argentinac "razmazio" svojim vanzemaljskim partijama u prošlosti. Pojedini mediji spekulišu da je Mesi mislima već u Brazilu, i da se štedi za izazove na prvenstvu sveta. Ovaj video, koji pokazuje njegovu indolentnost na treningu, možda govori tome u prilog...

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Barsa ostala bez Nejmara!

Izvor: RTS, 17.Apr.2014

Nejmar zbog povrede završio sezonu? Navijač PAOK-a rasuo nekoliko kilograma sardele na klupu Olimpijakosa. Edin Džeko kupio zgradu u Sarajevu, oko čijeg vlasništva se vodi spor. Sud, ipak, uknjižio nekretninu na bosanskog fudbalera. Siniša Mihajlović želi da ostane u Sampdoriji, ukoliko bude...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.