Šapić: Prijavio sam 150 kvadrata nekretnine u Trstu a ne 399 jer je toliki efektivni stambeni ...

Izvor: Beta, 04.Feb.2023, 15:44

Šapić: Prijavio sam 150 kvadrata nekretnine u Trstu a ne 399 jer je toliki efektivni stambeni ...

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas da će tužiti medije "koji su izbacili informaciju" da Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio imovinu u Italiji, jer je to "notorna laž i neistina".Šapić je za televiziju Prva rekao da je "apsolutno u zakonskom roku prijavio i dao tačnu adresu nekretnine", a da je "spletom nekih okolnosti dostavio i kupoprodajni ugovor".On je rekao da je prijavio 150 kvadrata, umesto 399, koliko nekretnina u Trstu u njegovom vlasništvu ima, zato što je "efektivan stambeni prostor 150 kvadrata", a ostalo su terase, garaže, podrum i tavan."Gde je tu krivično delo? Agencija mora i sebe da kazni ukoliko sam prijavio a četiri godine me nisu obavestili da prijava nije validna", rekao je Šapić navodeći i da je tu prijavu izvršio "na vreme", 2018. godine.Šapić je na pitanje zašto je Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio 150 kvadrata, kad nekretnina u Italiji ima 399 kvadrata, odgovorio da je "objavio 150 kvadrata a prijavio to što piše u katastru"."Šta je tačno sporno tu? Prijavio sam 399 kvadrata, a objavio 150, smatrao sam da je to stambeni prostor za koji me pitaju. Jesam li ja počinio neko krivično delo? Gde piše da mora da se podudara? Jel' to ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Šta je „efektivna površina“ kuće: Kako Aleksandar Šapić odlučuje koji deo nekretnine će prijaviti, a koji objaviti

Izvor: Danas, 04.Feb.2023

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić konačno je odlučio da se oglasi u javnosti povodom teksta portala BIRN u kojem je navedeno da poseduje vilu u Trstu koju nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.