Rusi i Srbi glavni kupci nekretnina u Crnoj Gori

Izvor: RTS, 04.Feb.2014, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi i Srbi glavni kupci nekretnina u Crnoj Gori

Glavni kupci nekretnina prošle godine bili su Rusi i Srbi, rekao je crnogorski predsednik Filip Vujanović. Više od 570 Rusa i 420 Srba u 2013. investiralo u nepokretnosti u Crnoj Gori, kaže Vujanović i ističe da je poraslo interesovanje i za severni deo zemlje.

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović rekao je da su Rusi i Srbi prošle godine bili glavni kupci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nekretnina u Crnoj Gori.

"Više od 570 Rusa i oko 420 Srba investiralo je novac u kupovinu nepokretnosti u Crnoj Gori u 2013. Manje kupaca dolazi iz drugih zemalja", istakao je Vujanović u intervjuu za rusku novinsku agenciju Itar-Tas.

Vujanović je izrazio zadovoljstvo za to što su Rusi počeli da pokazuju interes za sever Crne Gore.

Naveo je da su mogućnosti saradnje dve zemlje velike i u oblastima istraživanja i razvoja, javnog zdravlja, obrazovanja, kulture, humanitarnih pitanja, kao i u svim granama ekonomije od obostrane koristi.

Vujanović je dodao da Crna Gora i Rusija treba da se usredsrede više na spoljnu trgovinu, jer je međusobna trgovinska razmena i dalje mala. Istakao je da dve zemlje treba da razviju aktivniju saradnju u okviru sporazuma o slobodnoj trgovini.

Rusija i Crna Gora su uspostavile zajedničku međuvladinu komisiju za pitanja u vezi sa trgovinskom, ekonomskom, naučnom i tehnološkom saradnjom.

"Ova komisija imala je mnogo sastanaka. Sastaje se svake godine da bi potvrdila oblasti naše saradnje. Drago mi je da je ta komisija tako aktivna", rekao je Vujanović za Itar-Tas.

Crnogorski predsednik je istakao da se broj ruskih turista koji posećuju njegovu zemlju skoro utrostručio od 2008. do 2013. Prošle godine je Crnu Goru posetilo skoro 300.000 Rusa.

"Veoma sam srećan što sve više i više turista otkriva sever Crne Gore, zajedno sa njenom obalom. Treba da razvijemo aktivnije kontakte sa ruskim regionima i kažemo im više o crnogorskim mogućnostima", naveo je Vujanović.

Dodao je da i Rusija može da bude veoma primamljiva za Crnogorce, da je posete i upoznaju se sa njenom bogatom kulturom.

"Rusija je dragulj svetske kulture, i dobro je da građani Crne Gore žele više da saznaju o tome... Očigledno, naši prijatelji iz Rusije imaju veoma veliku naklonost prema nama i želju da posete Crnu Goru i ovde provedu svoj odmor", rekao je Vujanović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.