Izvor: Nezavisne Novine, 28.Nov.2017, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Registar cijena nepokretnosti od sutra dostupan javnosti

BANJALUKA - Registar cijena nepokretnosti biće od sutra javno dostupan sa ciljem da omogući brži i jednostavniji uvid građanima u nekretnine u Srpskoj i posluži im kao orijentir pri kupovini ili investiranju.

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović sutra će u Banjaluci svečano pustiti u rad Registar, čiji će podaci koji se odnose na cijenu, površinu i vrstu nepokretnosti biti javno dostupni, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Srpske.

Navedeni registar vodi Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove /RUGIP/, a njegovo uspostavljanje i vođenje omogućeno je zahvaljujući švedskom donatorskom projektu za unapređenje zemljišne administracije u BiH "Cilap".

Svečanost će biti održana u 11.00 časova u konferencijskoj sali Administrativnog centra Vlade Republike Srpske.

Planirano je da se novinarima, prije početka svečanosti, u 10.45 časova, osim Kasipovića, obrate i vršilac dužnosti direktora RUGIP- a Bosiljka Predragović i ambasador Švedske u BiH Anreas Hagelberg.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.