RODITELJI DEČAKA-UBICE NEMAJU KUD: Sud doneo odluku šta će biti sa vrednim nekretninama - evo šta sve poseduju

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2023, 14:39

RODITELJI DEČAKA-UBICE NEMAJU KUD: Sud doneo odluku šta će biti sa vrednim nekretninama - evo šta sve poseduju

Zahtev za privremeno oduzimanje imovine usvojio je Viši sud u Beogradu.

Roditelji dečaka (13) koji je 3. maja počinio nezapamćeni masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je iz očevog pištolja ubio devet svojih drugara i čuvara škole, poseduju veliki broj nekretnina koje su sada pokušali da prodaju kako bi napustili zemlju, ali im je taj plan propao.

Dečakov otac, podsetimo, uhapšen je samo nekoliko sati nakon zločina i to zbog sumnje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je počinio krivično delo izazivanje opšte opasnosti, jer je osumnjičeni ubica kobnog dana iz zaključanog sefa uzeo dva pištolja i municiju, stavio u ranac i krenuo u krvavi pohod u svoju školu. Inspektori su dečakovom radnom stolu pronašli listu za odstrel i ceo plan likvidacije. Osumnjičeni dečak je u trenutku kada je počinio zločin bio lice mlađe od 14 godina što po našem zakonu znači da ne može krivično da odgovara za nedelo koje je počinio.

- Otac dečaka se krivično tereti i njemu je pre nekih 20 dana određena i privremena mera obezbeđenja imovinskog zahteva, pa mu je tako zabranjeno da raspolaže svojim nekretninama. U njegovom vlasništvu je stan u Beogradu, automobil i deo poslovnog prostora, dok njegova supruga, dečakava majka ima više nepokrentosti u svom vlasništvu - nekoliko stanova na teritoriji Beograda i garaže - podseća sagovornik Kurira i dodaje:

- Iako dečakova majka nije krivično odgovorna za zločin koji je počinio njen sin, roditelji ubijene dece pokrenuli su parnični postupak protiv nje u kome između ostalog navode da je i ona odgovorna za nedelo koje je počinio njen sin. Samim tim oni su odlučili i da joj nekoliko stanova i garaža koji se nalaze na teritoriji Beograda zabrane da proda.

Naime, njihov zahtev za privremeno oduzimanje imovine usvojio je Viši sud u Beogradu, pa ona sada sme da koristi svoje nepokrenosti, ali ne može da ih rasproda.

Otac osumnjičenog dečaka

x stan u Beogradu

x deo poslovnog prostora

x automobil

Majka osumnjičenog dečaka

x nekoliko stanova na teritoriji Beograda

x garaže

- Oštećeni roditelji su između ostalog, navodno, pokvarili plan porodice osumnjičenog dečaka koji su hteli da rasprodaju imovinu i pobegnu u inostranstvo. Njihov plan bio je da majka koja je na slobodi uspe da rasproda imovinu, a kada sve završi i sredi povuče svoje odobrenje koje je dala psihijatrijskoj ustanovi u kojoj joj boravi sin od masakra - kaže izvor.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POPISANA LUKSUZNA IMOVINA PORODICE DEČAKA UBICE Roditelji na sve načine pokušavali da je zaštite: Evo šta je sve na spisku

Izvor: Blic, 27.Jun.2023

Viši sud u Beogradu popisao je imovinu koja je u vlasništvu porodice dečaka ubice i privremeno im je zabranio da je prodaju ili poklone. Kako "Blic" saznaje, sud je utvrdio da porodica ima u vlasništvu ukupno 4 stana, garažno mesto, deo poslovnog prostora i jedan automobil.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.