Prodaja i izdavanje stanova i poslovnih prostora u Beogradu i Novom Sadu – Da li će nakon vrtoglavog rasta cene nekretnina konačno pasti?

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2023, 10:32

Prodaja i izdavanje stanova i poslovnih prostora u Beogradu i Novom Sadu – Da li će nakon vrtoglavog rasta cene nekretnina konačno pasti?

Nakon tri godine brzog rasta cena tokom pandemije, čini se da će tržište nekretnina doživeti stagnaciju

Po svemu sudeći, mesečna prodaja polako pada. Građevinska aktivnost se u određenim gradovima ili delovima grada usporava, a investitori ponovo nude određene vrste popusta ali i druge ustupke kako bi privukli kupce.

S obzirom na to da jer Narodna banka Srbije najavila da se očekuje pooštravanje uslova za dobijanje kredita, mnogi predviđaju da tržištu nekretnina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Srbiji preti stagnacija. No, da li će se to zaista desiti, ili će se trend kupovine ali i iznajmljivanja stanova i poslovnih prostora kako u Beogradu, tako i u unutrašnjosti, nastaviti?

Ono što bi svima trebalo da bude jasno je da su trenutni trendovi u oblasti nekretnina veoma povezani. Posebno u Beogradu i Novom Sadu. Naime, zbog povećane potražnje za stanovima i poslovnim prostorima, cene istih su počele da rastu još tokom 2020. godine, i očekuje se da će ostati visoke i tokom ove godine, ali i kasnije.

Ubrzo nakon početka pandemije, tržište nekretnina privremeno je stagniralo, ali je vrlo brzo doživelo procvat. Trenutno, upoređujući cene i potražnju, dolazimo do toga da se zapitamo kako je uopšte moguće da se i dalje “grabe” stanovi u Beogradu koji dostižu milionske iznose.

Da li je na to uticao politički sukob Ukrajine i Rusije, i pojava emigranata? Sasvim je sigurno da jeste.

Ukoliko se vratimo u prošlu godinu, tačnije, na početak 2022., videćemo da su cene stambenog, ali i poslovnog prostora rasle iz meseca u mesec, posebno na lokacijama koje su atraktivne.

Danas, imamo situaciju da na periferiji glavnog grada Srbije prosečna cena po metru kvadratnom iznosi više od 1.800 evra. Da, pričamo o periferiji. Jasno vam je da su cene više za čak 30 odsto u odnosu na decembar 2021. godine.

Iako su mnogi mišljenja da je ovaj trend zastupljen samo u prestonici, budite uvereni da je isti slučaj i u drugim gradovima koji se nalaze u unutrašnjosti Srbije.

Šta je uticalo na rast cena u unutrašnjosti? Migracija stanovništa iz velikih gradova na selo, ili bar u varošice. I tome je doprinela pandemija koronavirusa, jer su mnogi shvatili da će život na selu, po svemu sudeći, postati privilegija.

Pitanje je, koliko će ovaj trend trajati i da li će se uopšte završiti?

Tačan i siguran odgovor na ovo pitanje vam niko ne može dati. Jedina opipljiva stvar vezana za rast ili stagnaciju cena nekretnina je trenutni iznos istih.

S tim u vezi, bitno je imati dobrog vodiča, koji će vam najbolje ponude, koje su baš po vašoj meri, izložiti u samo nekoliko sekudni.

Tu na scenu stupa estitor.com.

Portal estitor.com vam neće ponuditi samo nekretnine koje se nalaze u Beogradu ili Novom Sadu, već će obuhvatiti aktuelnu ponudu nekretnina u celoj Srbiji.

Nekretnine Beograd                               Prodaja stanova Beograd

Izdavanje stanova Beograd                    Prodaja stanova Novi Sad

Izdavanje stanova Novi Sad                   Izdavanje stanova Niš

Pandemija koronavirusa je ubrzala digitalizaciju u svim sektorima, te tržište nekretnina nije izuzetak.

Zbog pandemije i konkurentnog tržišta stanova, dešavalo se da su neki kupci bili na korak da kupe ili iznajme stan bez da prethodno uđu u isti. To vam se neće desiti sa portalom estitor.com, jer vas isti direktno povezuje sa prodavcima nekretnina, sa kojima dalje nastavljate razgovore i postižete dogovor.

Ukoliko ste u potrazi za nekretninom koju želite da kupite ili pak iznajmite, u skladu sa vašim već postojećim budžetom, budite slobodni i pogledajte odlične i pristupačne nekretnine ovde.

Prodaja stanova Niš                                Prodaja stanova Kragujevac

Izdavanje stanova Kragujevac                Prodaja stanova Zemun  

Velika je verovatnoća da ćete u samo nekoliko klikova doći do onoga za čime tragate.

Želimo vam puno uspeha u potrazi za nekretninom koja je baš po vašoj meri.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.