Prekid izbacivanja hipotekarnih dužnika iz kuća - ili samo pauza?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekid izbacivanja hipotekarnih dužnika iz kuća - ili samo pauza?

FILADELFIJA - Američka kompanija pod kontrolom države "Fani Mej", koja se bavi finansiranjem na tržištu nekretnina, saopštila je da će obustaviti izbacivanje stanara sudskim putem iz kuća i stanova čiji će vlasnici biti prinuđeni na prinudnu prodaju nekretnine radi otplate hipotekarnog zajma, objavio je list "Volstrit džornal".

Ranije je "Fani Mej" saopštio da neće izbacivati stanare tokom božićnih i novogodišnjih praznika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podsetila je agencija Rojters.

Uprkos tom obećanju, "Fani" je pao pod udar jedne grupacije koja je zapretila da će ga tužiti sudu zbog nedavnog izbacivanja stanara u Konektikatu.

"Fani Mej" planira da potpiše nove ugovore sa zakupcima koji žive u nekretninama koje su prinudno prodate, a koje su u njenom vlasništvu.

Kompanija će takođe osigurati da njen praznični moratorijum na nova sudska izbacivanja iz nekretnina bude primenjivan sve dok nove mere ne stupe na snagu u januaru 2009.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Milosrdni Fani Mej

Izvor: B92, 15.Dec.2008

Vašington, Ljubljana -- Američka kompanija "Fani Mej", koja se bavi finansiranjem na tržištu nekretnina, navodi da će obustaviti izbacivanje stanara sudskim putem iz kuća i stanova... Vlasnici stanova i kuća će, međutim, biti prinuđeni na prodaju nekretnine radi otplate hipotekarnog zajma,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.