Poternica za Svetozarom Marovićem

Izvor: RTS, 12.Maj.2017, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poternica za Svetozarom Marovićem

Osnovni sud u Kotoru naredio je raspisivanje poternice za bivšim visokim crnogorskom državnim funkcionerom Svetozarom Marovićem radi izdržavanja zatvorske kazne u Podgorici.
Predsednik kotorskog Osnovnog suda Branko Vučković je u saopštenju naveo da je Marović nedostupan državnim organima Crne Gore i da se, "prema operativnim saznanjima nalazi na lečenju u Beogradu".
Marović je osuđen na tri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << godine i 10 meseci zatvora zbog malverzacija s opštinskim nekretninama u Budvi, čime je zajedno sa svojim sinom i grupom bivših lokalnih funkcionera i biznismena oštetio lokani budžet za višemilionski budžet.
Marović je priznao krivicu i prošle godine se nagodio s državom da plati 1,2 miliona evra.
Marović je tražio odlaganje izvršenja zatvorske kazne zbog lečenja u Beogradu, ali je Viši sud u Podgorici takav zahtev odbio uz stav da postoje adekvatni uslovi za lečenje u zatvoru.
Po presudi suda, pre nekoliko meseci Marović je trebalo da bude u zatvoru, ali je kaznu izbegao navodnim lečenjem u Beogradu.
Marović državi nije uplatio novac na koji je obavezan presudom suda.
Naredba je dostavljena policiji koja će i raspisati poternicu.
Poternica je ranije raspisana i za Marovićevim sinom Milošem koji je takođe osuđen na zatvorsku kaznu zbog malverzacija u Budvi.
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Crnogorski sud naložio raspisivanje poternice za Svetozarom Marovićem

Izvor: Beta, 12.Maj.2017

Osnovni sud u Kotoru naredio je danas raspisivanje poternice za bivšim visokim crnogorskom državnim funkcionerom Svetozarom Marovićem radi izdržavanja zatvorske kazne u Podgorici.Predsednik kotorskog Osnovnog suda Branko Vučković je u saopštenju naveo da je Marović nedostupan državnim organima...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.