Porodica Nenada Bogdanovića iznela podatke o nasledstvu

Izvor: Blic, 27.Mar.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica Nenada Bogdanovića iznela podatke o nasledstvu

Porodica pokojnog gradonačelnika Beograda Nenada Bogdanovića odbacila je danas medijske navode da je bivši prvi čovek Beograda posle smrti na računima ostavio milionske svote novca i da je posedovao veći broj nekretnina.



Dragana Bogdanović, udovica Nenada Bogdanovića rekla je na konferenciji za novinare da je njen suprug na nekoliko računa imao ukupno 105.725 evra, 355 britanskih funti, 187 američkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dolara i 1.472 dinara, a da je bio vlasnik i dva stana.

Ona je navela da je Bogdanović još 1985. godine od Elektronske industrije u kojoj je radio dobio stan u Zemunu od 71 kvadratnog metra, koji je nakon razvoda ostavio prvoj supruzi i deci, te da se stan samo formalno vodio na njegovo ime. Drugi stan, u kojem je živeo nakon ženidbe sa drugom suprugom, nalazi se u Dositejevoj ulici u Beogradu i ima površinu od 85 kvadratnih metara.

"Svesni smo da je za većinu građana Srbije imovina koju smo stekli velika i nedostižna, ali je se nikada nismo stideli jer smo je stekli poštenim radom, pa nećemo ni sada", rekla je Dragana Bogdanović.

Ona je rekla da je njen suprug, pre ulaska u politiku, godinama bio direktor mešovite srpsko-francuske firme a da je ona 13 godina zaposlena kao inženjer telekomunikacija u "Telekomu Srbija".

"Želimo da poručimo svima koji su učestvovali u ovom javnom linču da je najmanje što mogu da urade to da se javno izvine. Ne nama, njegovoj porodici, već njemu - Nenadu Bogdanoviću. On, nažalost, nije u mogućnosti da im odgovori, pa mi to činimo u njegovo ime i samo ćemo reći pet reči: 'Ovo je ružno i sramotno!'", rekla je ona.

Dragana Bogdanović je izrazila žaljenje zbog toga što javnosti nije mogla da se obrati ranije već na dan kada se navršava šest meseci od smrti njenog supruga, ali je dodala da je ostavinsko rešenje sudija potpisao tek juče pre podne, nakon čega su članovi porodice stekli zakonsko pravo da od banaka zatraže izveštaj o stanju na računima.

Pored Dragane Bogdanović, obraćanju medijima prisustvovali su i sin i kćerka pokojnog gradonačelnika Matija i Milica Bogdanović.

Nakon obraćanja Bogdanovićeve supruge, novinarima nije bilo omogućeno da postavljaju pitanja ali su dobili izvode iz bankovnih računa koje je pokojni gradonačelnik imao u Rajfajzen banci, Sosijete ženeral i Banci Inteza.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.