Izvor: Blic, 28.Jun.2023, 13:00

Pokupljuje li novogradnja od jeseni? Gradi se sve manje, investitori ne kriju razloge, ali će tri faktora od septembra "kumovati" ceni

Poznavaoci tržišta nekretnina, ali i ekonomisti sada tvrde da je priči sa cenom kvadrata došao obrt, a da tome "kumuje" i novi, za mnoge neočekivani trend u građevinarstvu koji govori da već mesecima imamo usporavanje gradnje i pad građevinskih dozvola. Posmatrajući odnos ponude i tražnje, ocena je da bi cena novogradnje mogla već od jeseni da ide u novi "plus". Ipak, upozoravaju, ukoliko i tražnja uspori zbog ekonomske neizvesnosti, moglo bi doći i do stagnacije kakvu dugo nismo videli.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.