Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jan.2017, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenuta istraga protiv gradonačelnika Rima

RIM - Protiv gradonačelnika Rima Virdžinije Rađi pokrenuta je istraga zbog zloupotrebe položaja i lažnih izjava državnim službenicima, izjavili su danas italijansku zvaničnici.

Internet portal "Politiko" navodi da su optužbe povezane sa imenovanjem Renata Mare na funkciju direktora Biroa za turizam pri gradskoj skupštini. Njegov brat Rafael bio mu je pomoćnik i uhapšen je u decembru zbog sumnje u korupciju u slučaju povezanom sa ugovorom o >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nekretninama iz 2013. godine.

Italijanska Administracija za borbu protiv korupcije /ANAC/ smatra da je imenovanjem Renata Mare došlo do sukoba interesa.

Rađijevu će 30. januara ispititati tužioci o njenoj ulozi u imenovanju.

Analitičari ističu da istraga predstavlja novi problem za Rađijevu i njenu stranku Pokret pet zvijezda.

U septembru prošle godine, Rađijeva je otpustila šefa svoje kancelarije Karlu Rajneri zbog zabrinutosti koju je izrazio ANAC.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Gradonačelnica Rima pod istragom

Izvor: N1 televizija, 25.Jan.2017, 01:00

Virdžinija Rađi, nova vrlo osporavana gradonačelnica Rima iz pokreta Pet zvezda (M5S), pozvana je na sud u ukviru istrage o korupciji jednog od njenih najbližih saradnika...Vest o pozivu na sud potvrdila je i sama na na Fejsbuku. "Danas sam primila poziv na sud u Rimu", napisala je na društvenoj...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.