Podignuta tužba: Airbnb je nelojalna konkurencija francuskim hotelima!

Izvor: NovaEnergija.net, 19.Jan.2017, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta tužba: Airbnb je nelojalna konkurencija francuskim hotelima!

Grupa francuskih hotelijera i agenata za nekretnine pokrenula je parnicu protiv onlajn platformi za iznajmljivanje smeštaja, među kojima je i “Airbnb“.
Ova grupa je optužila je onlajn platforme za nelojalnu konurenciju.
Advokat grupe Gijom Navaro rekao je da od francuskih vlasti zahtevaju da se platforme pridržavaju istih pravila koja regulišu i tradicionalno tržište >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << nekretnina za izdavanje.
Grupa, na čijoj su se meti našli i portali poput “HomeAway” i “Wimdu“, optužuje platforme da nude brojne turističke usluge, poput tura i osiguranja, za koje nemaju odgovarajuća ovlašćenja.
Navaro je Asošiejted presu (AP) rekao da onlajn platforme u potpunosti iskorišćavaju “sivu zonu” u kojoj se nalaze, što im omogućava da uštede novac i smanje birokratiju.
Francuska je posle SAD, najveće tržište za “Airbnb”.
Izvor: beta
Foto: pixabay.com

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.