Počela masovna gradnja: Na ovom mestu stanovi samo niču

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 21:40

Počela masovna gradnja: Na ovom mestu stanovi samo "niču"

Izuzetna visoka potražnja za stanovima u Bosni i Hercegovini je podstakla investitore da krenu u masovniju gradnju, a broj izdatih građevinskih dozvola u decembru 2023. godini je bio za 19,8 odsto veći nego u istom mesecu 2022. godine, prenosi portal Indikator.

U celoj 2023. godini je izdato ukupno 4.970 građevinskih dozvola, što je za 14,8 odsto više u odnosu na 2022. godinu.

Nastavak gradnje novih stanova u širom Bosne i Hercegovine može da privremeno utiče >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na stagnaciju cena, ali stručnjaci upozoravaju da je pad cena nekretnina još uvek daleko.

Potražnja za stanovima je i dalje visoka i treba očekivati dalji rast cena sve dok se ne popravi situacija na strani ponude, navode eksperti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

„Beograd u poređenju sa Zagrebom, Budimpeštom i Bečom još uvek jeftin“: Prodaja stanova u Beogradu opala za više od 32 odsto, a šta je sa cenama?

Izvor: Danas, 13.Feb.2024, 07:46

Potražnja za stanovima u Beogradu značajno je smanjena, što pokazuju i novi podaci Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), prema kojima je kupoprodaja stanova doživela pad od 32,15 odsto u poslednja tri meseca prošle godine u poređenju sa istim periodom 2022. godine. Međutim, uprkos tome, cene stanova...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.