PRERAĐIVAČKA INDUSTRIJA NAJVIŠE KASNI SA OTPLATOM KREDITA

Izvor: Kurir, 27.Mar.2011, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRERAĐIVAČKA INDUSTRIJA NAJVIŠE KASNI SA OTPLATOM KREDITA

BEOGRAD- Najveće učešće u ukupnom iznosu problematičnih kredita odobrenih privredi ima prerađivačka industrija sa 36 odsto, odnosno 73 milijarde dinara, pokazali su podaci Narodne banke Srbije, koje je objavio Odbor Privredne komore Srbije za bankarstvo i osiguranje.

Prema podacima s kraja septembra prošle godine, učešće trgovine u ukupnom iznosu problematičnih kredita privrede je 31 odsto, odnosno 62 milijarde dinara, a sledi građevinarstvo sa 9,5 odsto, ili 19 milijardi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dinara i poslovi sa nekretninama sa devet odsto, ili 18 milijardi.

Ukupni krediti bankarskog sektora Srbije sa kašnjenjem dužim od 90 dana, odnosno problematični krediti, na kraju septembra 2010. dostigli su nivo od 277 milijardi dinara i čine 17,8 odsto ukupno odobrenih bruto kredita.

Učešće problematičnih kredita odobrenih privredi je veće od tog proseka i iznosilo je 23,2 odsto, odnosno oko 200 milijardi dinara. Učešće problematičnih plasmana građanima u ukupno odobrenim kreditima bilo je skromnije i iznosilo je 9,1 odsto.

Kod sektora stanovništva, prema učešću u ukupnom iznosu problematičnih kredita izdvajaju se stambena izgradnja sa 26,8 odsto, odnosno 13,2 milijarde dinara, gotovinski krediti sa 25,9 odsto, ili 12,8 milijardi dinara, kreditne kartice sa 8,1 odsto ili četiri milijarde i minus po tekućim računima sa šest odsto ili tri milijarde dinara.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najveće zarade u Kosjeriću, najmanje u Gadžinom Hanu

Izvor: SrbijaNet.rs, 28.Mar.2011, 10:09

Najviše prosečne zarade u februaru u Srbiji imali su zaposleni u Kosjeriću 54.371 dinar, a najniže u Gadžinom Hanu 19.677 dinara, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku. Opštine sa najvišim platama, pored Kosjerića, su i Novi Beograd sa 53.812 dinara,

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.