Ovo je 10 najjeftinijih kuća u Srbiji

Izvor: B92, 20.Maj.2023, 16:32

Ovo je 10 najjeftinijih kuća u Srbiji

Cena kvadrata u Srbiji znatno je skočila u poslednje tri godine, što je kupce nekretnina sa manjim budžetom stavilo u nezgodan položaj. Naznaka da će kvadrat uskoro pojeftiniti skoro da nema, pa je sve više kupaca koji traže nešto lošije nekretnine zbog niže cene.

Stručnjaci za prodaju nekretnina kažu da su najtraženije kuće koje se nalaze na udaljenosti od oko sat vremena od većih gradova. Ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se uz takve nudi i dvorište ili voćnjak, kupac je skoro i zagarantovan, a ovo je i trenutna ponuda.

Niš 8.000 evra

U naselju Dudulajce, na pola sata vožnje od Niša, seosko domaćinstvo vlasnik prodaje za 8.000 evra. Na placu se nalazi i porodična kuća, uslovna za život, površine 36 kvadrata, ali i voćnjak i vinograd.

Zrenjanin 17.000 evra

Porodična kuća od 78 kvadrata u Sečnju, kod Zrenjanina, prodaje se po ceni od 17.000 evra. Kuća ima terasu, baštu, i veliko prostrano dvorište. U poslednje vreme, često se mogu naći nekretnina po sličnoj ceni u okolini Zrenjanina.

Opština Sečanj udaljena je od Zrenjanina oko 30 kilometara, što je vožnjom kolima oko 30 minuta.

Pećinci 21.000 evra

Kuća od 190 kvadratnih metara u Pećincima, prodaje se po ceni od 21.000 evra. Naselje Pećinci nalaze se 50 kilometra od Novog Sada, što je vožnja manje od jednog sata.

Prema informacijama iz oglasa, kuča na prodaju je uknjižena i nalazi se na 7 ari placa. Udaljena je na 150 metara od centra Karlovčića. Kuća je ozidana, grubi radovi, prizemlje i sprat, podeljena je na dve stambene jedinice.

Sokobanja 22.000 evra

U okolini Sokobanje u mestu Rtnja - Blendija prodaje se porodična kuća od 63 kvadrata po ceni od 22.000 evra. Uz ovu nekretninu dolazi i plac od 5 ari. Kako je navedeno u oglasu, kuća je starije gradnje, udaljena je od Sokobanje 4 kilometra.

Kako u opisu oglasa stoji, iako je kuća stare gradnje, vlasnik tvrdi da vredi pogledati.

Šabac 24.000 evra

U naselju Bogatić, na oko 20 kilometra od Šapca, prodaje se salaš za 24.000 evra. Nekretnina koja je u ponudi za ovu cifru iznosi 150 kvadrata, a uz to ide i garaža i pomoćna zgrada.

Plac na kome se nalaze objekti obuhvata 16 ari. Udaljenost od reke Drine 500 m. Kako je vlasnik napisao u opisu, to ne treba da plaši potencijalnog kupca jer do prirodnih nepogoda i izliva vodostaja reke nije dolazilo. U blizini kuće je opština Bogatić, opština Šabac kao i Sremska Mitrovica i Loznica.

Glibovac 28.000 evra

Prema trenutnom oglasu, kuća od 60 kvadrata u Glibovcu, prodaje se za 28.000 evra. U opisu oglasa navodi se da je kuća u izvornom stanju i da je u fazi renoviranja. Ono što se i može videti na priloženim slikama ali je i navedeno u oglasu, kuća je smeštena u prostranom dvorištu i u ovu cenu ulazi 180 ari placa.

Glibovac je naselje kod Smederevske Palanke, udaljeno od Beograda oko 70 kilometra, što je automobilom vožnja oko sat vremena.

Beška 25.000 evra

U naselju Beška, koje se nalazi na opštini Inđija, kuća od 70 kvadrata prodaje se po ceni 25.000 evra. Kuća, ili stan, kako je u oglasu navedeno izgrađena je prošle godine, a smeštena je u stambenom naselju.

Kako je u oglasu navedeno, kuća je kompletno renovirana, i u pitanju je čvrsta gradnja. Ono što ostaje kupcu jeste da postavi pločice i uradi fasadu. Kuća je upisana 1/1 , a uz nju kupcu dolazi i plac od 2.5 ara.

Smederevo 25.000 evra

Porodična kuća u naselju Malo Orašje, na 20 minuta od Smedereva prodaje se za 25.000 evra. Nekretnina se nalazi na placu od 67 ari, na lokaciji u blizini auto-puta Beograd-Niš, udaljena 300 metara od naplatne rampe Vodanj, i na nepun sat vožnje od Beograda.

Kako je navedeno u oglasu, kuća je kvalitetno sagrađena sa zdravim temeljima, odličnim krovom, olucima, ograđenim terasama, drvenom stolarijom, fasadom zahteva dalja ulaganja bez popravki već uloženog. Nekretnina je na dva nivoa, a uz nju dolazi i plac sa sadnicama voća i grožđa.

Vrčin 26.000 evra

Na prodaju vikend kuća u Vrčinu, opština Grocka, površine oko 110 kvadrata na placu od 19 ari. Pored kuće koja je od čvrstog materijala, u sivoj fazi gradnje, sagrađena je i garaža površine oko 20 metara kvadratnih.

Kako je navedeno u oglasu, plac do prilaznog puta ograđen, omeđen sa betonskim metalnim stubovima. Za objekat je izdata građevinska dozvola, koju treba sprovesti u katastru nepokretnosti.

Na placu postoji iskopan bunar i septička jama, a prema rečima vlasnika, uz određena ulaganja, možete imati odličnu kuću za odmor na pola sata od Beograda, u netaknutoj prelepoj prirodi.

Fruška Gora 30.000 evra

Nema sumnje da je poslednjih godina Fruška Gora jedna od najatraktivnijih lokacija. Potražnja za vikendicama podigla im je i cenu, pa je ponuda obično rezervisana samo za one sa dubljim džepom.

Međutim, praksa pokazuje da se povremeno izdvoje i neke povoljnije. Naime, prema trenutno aktuelnom oglasu, vikendica od 100 kvadrata na ovoj lokaciji prodaje se za 30.000 evra.

Kako u opisu oglasa stoji, vikendica se nalazi između dva jezera, u netaknutoj prirodi, na jednoj od najlepših planina Srbije. Ima tri nivoa, i nalazi se na placu od 23 ara. Deo placa je prekriven šumom, a na drugom delu se nalazi voćnjak. Od asfalta je udaljena jedan kilometar, a od Beograda je na svega sat vremena vožnje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.