Izvor: Blic, 06.Avg.2023, 13:20

Od Nemačke i Austrije do Australije i Kanade: Evo žive Srbi u dijaspori: Najviše rade ove poslove za plate i po par hiljada evra

Glavni razlog zašto Srbi odlaze u inostranstvo jesu dobre zarade i visoki standard života. Mnogi od njih svoju ušteđevinu šalju porodici u Srbiji, dok je značajnom procentu njih glavni cilj kupovina nekretnine ili neki sličan projekat. Među evropskim zemljama najveći broj naših ljudi živi u Nemačkoj i to preko 600.000 ljudi. Slede Austrija, Švajcarska, Švedska i Francuska, a što se tiče globalne slike, prednjače Čikago, Kanada i Australija, a svuda im je prosečna plata po nekoliko hiljada evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.