OVO JE RAJ ZA BEOGRADSKE INVESTITORE: Evo koja nekretnina vam garantuje brzo izdavanje i sigurnu zaradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2023, 11:02

OVO JE RAJ ZA BEOGRADSKE INVESTITORE: Evo koja nekretnina vam garantuje brzo izdavanje i sigurnu zaradu

Budući da je tržište nekretnina podivljalo poslednjih godina, sve je teže pronaći ikakvu normalnu nekretninu, bez da se ulazi na minsko polje uzimanja kredita.

Već neko vreme planiramo da uradimo jedan tekst u kome bismo se posvetili investitorima, ali ne onim klasičnim investitorima koji zidaju zgrade, već običnom čoveku koji traži gde da bezbedno uloži svoj teško stečen kapital.

Budući >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je danas do novca teško doći, poslovi su slabo plaćeni, a cene života skaču, svima je više nego potreban neki dodatni izvor prihoda. Oni koji imaju neku ušteđevinicu možda treba da počnu da razmišljaju o tome da kada novac samo sakriju i čuvaju, njegova vrednost se ne menja, a ako ga ulože, polako ali sigurno, njegova vrednost raste.

Jedna od idealnih prilika za one koji nemaju previše novca, a isti žele da ulože, jesu garaže i parking mesta.

Mnogima je ova vest šokantna, ali već neko vreme praksa je takva da u Beogradu za izdavanje jedne garaže ili parking mesta mesečno možete dobiti oko 100-150e, u zavisnosti od tipa, površine i lokacije. Obzirom na to da ove nekretnine inicijalno nisu preskupe, odnosno nisu velike kvadrature, a i taj kvadrat obično ide od 1000 do 1500 evra, ovo je idealna prilika za ulaganje novca, budući da se Beograd konstantno širi i zgrade se samo "penju" ka nebu, a novih garaža i parking mesta nema.

Danas smo se malo posvetili istraživanju tržišta garaža i parking mesta u Beogradu i vesti su sledeće - Za 10 do 20 hiljada evra može da se nađe veoma pristojna garaža, na finoj lokaciji, koja će donositi konstantan priliv novca u vaš novčanik.

Naravno, kao i u svakom drugom sportu, i na tržištu garaža postoji više liga, ili klasa. Postoje jeftine, srednje i skupe, pa čak i ekstremno skupe garaže, ali poenta je da tražite naselja u kojima ima previše stambenih zgrada, a premalo parking mesta. Tako se možda vaša idealna garaža krije na Karaburmi, budući da se to naselje esktremno brzo širi po pitanju broja zgrada, a ulice ostaju iste i radnim danima posle 5 po podne nekom stanaru će trebati i po nekoliko desetina minuta kruženja da bi našao parking mesto.

U galeriji iznad imate neki naš izbor od pet garaža šarenog cenovnog ranga, čisto da biste videli šarenilo koje se nudi na današnjim oglasima. Takođe smo našli i garaže za ispod 10.000 evra, ali nisu bile u toliko atraktivnim delovima grada, pa se na njih nismo previše fokusirali, ali svakako, i one postoje i za svakoga ko misli da bi se ovaj tip investicije isplatio u nekom perifernom delu grada, svakako bi dobro da istraži bogatu ponudu.

Suma sumarum, danas je za kupovinu stana potrebna veća matematika nego ikad, što se kaže, treba biti majstor, jer ovakve stvari se kupuju jednom, i treba odabrati kako treba. U cilju edukovanja potencijalnih kupaca nekretnina u Srbiji, sa akcentom na Beogradu, pokušaćemo svakog ponedeljka i četvrtka da se pozabavimo nekim nekretninama iz oglasa i udelimo neke nove savete za kupovinu, koji će vam možda biti od koristi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.