Nekretnine u Britaniji pojeftinile 15 odsto

Izvor: Blic, 07.Nov.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekretnine u Britaniji pojeftinile 15 odsto

Cene nekretnina u Britaniji su za poslednjih godinu dana snižene gotovo 15 odsto, saopštila je najvecha britanska hipotekarna kompanija "Halifaks".

Podaci te kompanije govore da je u periodu od poccetka novembra 2007. do kraja oktobra ove godine prosečna vrednost kuća i stanova u Ujedinjenom Kraljevstvu snizzena 14,9 odsto, na 168.100 funti (207.500 evra), prenela je agencija RIA Novosti.


Glavni razlozi pada cena stambenog prostora su, po mišljenju stručnjaka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ekonomska kriza, smanjenje tražnje i pogoršanje uslova za dobijanje hipotekarnih kredita.

Istovremeno s padom tražnje nekretnina, britanski Statistički biro je saopštio da je u poslednjih godinu dana smanjena i izgradnja novih kuća za 19 odsto.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nekretnine u Britaniji pojeftinile 15 odsto

Izvor: EMportal, 07.Nov.2008

Cene nekretnina u Britaniji su za poslednjih godinu dana snižene gotovo 15 odsto, saopštila je najveća britanska hipotekarna kompanija Halifax.

Nastavak na EMportal...

Nekretnine u Britaniji pojeftinile 15 odsto

Izvor: Capital.ba, 08.Nov.2008, 10:37

LONDON, Cijene nekretnina u Britaniji su za posljednjih godinu dana snižene gotovo 15 odsto, saopštila je najveća britanska hipotekarna kompanija 'Halifaks' (Halifax).   Podaci te kompanije govore da je u periodu od početka novembra 2007. do kraja oktobra ove godine prosečna vrijednost kuća i...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.