Izvor: MozzartSport.com, 30.Apr.2021, 23:11

Nekretnine "jače" od nafte

Bolivija: Rojal Pari dočekuje lokalnog rivala Orijente Petrolero, protiv kojeg ima uspešniji međusobni skor otkako se domogao najjačeg ranga

Lokalni derbi najvećeg grada Bolivije na programu je noćas u sklopu premijere 6. kola Primere (01.00). Onaj najveći iz Santa Kruz de la Sijere je Klasiko Krukenjo i igraju ga Bluming i Orijente Petrolero. Rojal Pari je mlađa garda.

Prošle godine Crveni su proslavili punoletstvo i, kao takvi, još nisu zaslužili da njihovi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dvoboji sa, tradicionalnim, gradskim ekipama imaju neki epitet. Otuda u Boliviji nema preterane pažnje sudaru Inmobilijariosa, odnosno vlasnika nekretnina - po delatnosti kompanije u čijem su vlasništvu - i Refinerosa iliti Petroldžija, klubu osnovanom od strane radnika naftne kompanije.

01.00: (2,30) Rojal Pari (3,30) Orijente Petrolero (2,90)

I pored toga, Rojal Pari je prošle sezone bio daleko uspešniji od lokalaca. Kvalifikovao se prvi put za kvalifikacije za Kopa Libertadores, dok Bluming i Orijente Petrolero nisu uspeli da se dokopaju ni mesta u Kopa Sudamerikani. Klub iz kvarta El Pari sapleo se odmah na prvoj prepreci, pošto mu je paragvajski Klub Guarani raspršio snove, ali očigledno je da u timu nisu mnogo očajavali, jer Rojal Pari je trenutno drugoplasirni kolektiv u prvenstvu posle pet kola.

Noćas domaći sastav ima priliku da povrati vođstvo na turniru, pošto ga je izgubio u prethodnoj rundi porazom od Nasionala u Potosiju, tom neugodnom mestu na preko 4.000 metara nadmorske visine. Zaostaje jedan bod za Strongestom, koji je odložio meč sa Olvejz Redijem ovog vikenda usled obaveza u grupnoj fazi kontinentalne elite, pa bi ga uspeh nad Zelenima vinuo na pol-poziciju,

Sa druge strane, Orijente ima priliku da se odlepi od donjeg doma gde je trenutno. Stacioniran je na 12. mestu, sa samo četiri osvojena boda, što je mizeran učinak za četvrti najtrofejniji tim u zemlji. Sastav Ervina Sančeza sve bodove osvojio je kada je igrao kod kuće, dok je na strani poražen u sva tri navrata. U predstojećem susretu je samo nominalni gost, jer deli stadion Ramon Tauiči Agilera sa Rojal Parijem.

Ipak, Orijente Petrolero ne prolazi dobro protiv Rojal Parija. Otkako su se vlasnici nekretnina našli u najjačem rangu dve ekipe su snage odmerile ukupno osam puta. Za to vreme Rojal Pari je slavio u četiri navrata, Orijente je bio bolji dva puta, a još dva puta je duel završen remijem. Poslednji odigrani iz decembra prošle godine okončan je nerešeno 2:2.

BOLIVIJA 1 - 6. KOLO

Subota

01.00: (2,30) Rojal Pari (3,30) Orijente Petrolero (2,90)

23.15: (2,10) Aurora (3,35) Independijente Petrolero (3,30)

Nedelja

01.30: (1,57) Guabira (3,80) Santa Kruz (5,50)

21.00: (4,00) Real Potosi (3,45) Nasional Potosi (1,85)

23.15: (1,22) Bolivar (6,00) Real Tomajapo (10,5)

Ponedeljak

01.30: (2,60) Atletiko Palmaflor (3,20) Horhe Vilsterman (2,60)

Utorak

01.30: Bluming - San Hoze

Odloženo

Olvejz Redi - Strongest

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.