Napadač iz Las Vegasa bio milioner

Izvor: Radio 021, 03.Okt.2017, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadač iz Las Vegasa bio milioner

Napadač iz Las Vegasa bio je multimilioner, koji je mnogo novca zaradio ulaganjem u nekretnine, a dugo je radio kao računovođa – tako Stivena Pedoka opisuje njegov brat Erik.

On je novinarima rekao da ne zna da li je njegov brat imao neke finansijske poteškoće. Prema njegovim rečima, Stiven Pedok je trošio veliku količinu novca u kazinima.

"Išao je na krstarenja i kockao se", kaže Erik Pedok i tvrdi da njegov brat nikada nije pokazao neki znak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da bi mogao da bude nasilan. Stivena, kaže Erik, nije zanimala religija niti politika.

Mediji su prethodno objavili da je otac napadača bio jedan od najtraženijih kriminalaca na listi FBI nakon što je pobegao iz federalnog zatvora u Teksasu 1968. godine. Bendžamin Hoskins Pedok bio je ozloglašeni pljačkaš banaka, koji je pokušao automobilom da pregazi agenta FBI u Las Vegasu 1960. Preminuo je 1998.

Stiven Pedok je bio tinejdžer kada je FBI štampao plakat na kome je bilo napisano da njegov otac ima dijagnozu psihopate.

U napadu vatrenim oružjem koji se dogodio na festivalu kantri muzike u Las Vegasu ubijeno je 59, a ranjeno 527 osoba. U hotelskoj sobi na 32. spratu, odakle je napadač pucao, pronađeno je oko deset komada oružja.

Policija tvrdi da Stiven Pedok nema policijski dosije, dok je u isto vreme odgovornost za masakr preuzela Islamska država. Američki zvaničnici kažu da nema dokaza da je Pedok bio povezan sa islamskim teroristima, koji su preko svojih medija objavili da je on preuzeo islam pre nekoliko meseci.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.