Najveći pad cena nekretnina u šest i po godina

Izvor: B92, 04.Jan.2019, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći pad cena nekretnina u šest i po godina

Cene nekretnina u Britaniji su u decembru pale po najvećoj stopi u poslednjih šest i po godina, pokazali su podaci jedne od vodećih britanskih institucija.

Cene nekretnina su u decembru, na mesečnom nivou, pale za 0,7 odsto, što je najveći mesečni pad od jula 2012. godine, saopšteno je iz banke "Nejšenvajd bilding sosajeti" (Nationwide Building Society), a prenosi agencija AP.

Na godišnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nivou, cene su porasle za slabašnih 0,5 odsto, što je najniža stopa od februara 2013. godine.

Tržište nekretnina, kao barometar britanske ekonomije, beleži "hlađenje" otkako je Britanija u junu 2016. glasala za izlazak iz Evropske uniju.

Sada kada je ta zemlja na korak od martovskog izlaska iz EU, tržište nekretnina, kao i drugi sektori, pogođeni su neizvesnošću oko ekonomskih posledica Bregzita.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cene NEKRETNINA najniže u poslednjih šest i po godina! Tek će da padaju?

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2019

Cene nekretnina u Britaniji su u decembru pale po najvećoj stopi u poslednjih šest i po godina, pokazali su podaci jedne od vodećih britanskih institucija..Cene nekretnina su u decembru, na mesečnom nivou, pale za 0,7 odsto, što je najveći mesečni pad od jula 2012. godine, saopšteno je iz banke...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.