Najskuplja ulica na svetu je na Menhetnu, a od one u Srbiji zavrteće vam se u glavi

Izvor: Luftika.rs, 17.Feb.2020, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najskuplja ulica na svetu je na Menhetnu, a od one u Srbiji zavrteće vam se u glavi

Najskuplja ulica na svetu u kojoj nekretnine koštaju i 25 miliona evra, nalazi se u Njujorku.
Reč je o 57. ulici na Menhetnu (57th Street), prema studiji koju je izradila brokerska kuća „Knight Frank“. Mi smo uporedili podatke koja ulica u prestonici nosi tu titulu.
Poznato je da cena kvadrata skočila u Beogradu, od 7 do čak 30 odsto u nekim delovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << glavnog grada, piše portal Biznis.
Prema poslednjim podacima Republičkog geodetskog zavoda, najskuplji kvadrat koji je plaćen nalazi na eksluzivnoj lokaciji Beograda na vodi i koštao je više od 7.800 evra, a cena celog stana bila je 1.120.000 evra.

Interesantan podatak je da je sada kada je izgrađen najveći deo naselja „Beograda na vodi“, to uticalo da u okolnim kvartovima poraste cena kvadrata: u Savamali i oko Palate pravde.
To znači da titulu najskuplje ulice u Beogradu nosi Hercegovačka ulica, u opštini Savski venac.
Prosečna cena za ostale stanove u tom elitnom naselju za kvadrat iznosi 2.958 evra. Posle njega sledi Obilićev venac, pa Topličin.
Inače, najveći deo novca sa tražišta nekretnina, čak više od 50%, obrne se u Beogradu. Po prometu, nakon Beograda sledi Novi Sad, zatim Niš, Subotica, pa Kragujevac.
Hipnotišuće detaljan snimak Njujorka u 12k rezoluciji (VIDEO)



Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.