NAJSKUPLJI OD NAJSKUPLJIH: Evo kako izgledaju i koliko koštaju najelitniji stanovi u Beogradu na vodi

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 16:08

NAJSKUPLJI OD NAJSKUPLJIH: Evo kako izgledaju i koliko koštaju najelitniji stanovi u Beogradu na vodi

Budući da je tržište nekretnina podivljalo poslednjih godina, sve je teže pronaći ikakvu normalnu nekretninu, bez da se ulazi na minsko polje uzimanja kredita.

Dok većina ljudi gleda kako da se izbavi iz pakla kirije i zauženičke krize, među nama ima i onih retkih koji ovih problema nemaju. Iako su sledeći stanovi rezervisani samo za taj mali procenat ljudi, većina nas se pita koliko uopšte može da košta jedan stan u Beogradu na vodi. Svi znamo da su skupi i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << verovatno najskuplji u Srbiji, ali koliko je to u novcu? - Srbija Danas saznaje koliko koštaju tri trenutno najskuplja stana u Beogradu na vodi.

Istini za volju, nije bilo teško pronaći ove bisere srpskog tržišta nekretnina. Na kom god sajtu za prodaju samo stavite sortiranje od najskuplje ka najjeftinijima i 99% je šanse da će vam na samom vrhu liste biti stanovi u Beogradu na vodi. To i ne čudi, budući da ovi stanovi imaju najskuplji kvadrat u Srbiji, koji se kreće negde između 6 i 8 hiljada evra.

Jedno lagano zagrevanje od tričavih milion i po evra za 223 neuknjižena kvadratna metra na drugom spratu zgrade BW Riviera. 6830 evra po kvadratu donose vam sve što možete da zamislite, uključujući 24-časovno obezbeđenje, velnes centar, parking, terasu, pet spavaćih soba, četiri kupatila i ko zna šta još.

Kao obične ljude, neke zanima i koliko koštaju računi za ovakvas stan, treba to ugrejati, a tek porez na imovinu. Probaćemo da saznamo taj podatak i čim budemo otkrili, napisaćemo tekst upravo o tome.

Sledeći stančić je za nijansicu veći, ali zato je i skuplji. 2,22 miliona evra za nepunih 350 (ponovo) neuknjiženih kvadrata. Šest soba, četiri kupatila, terasa, balkon, garaža na poslednjem spratu 24-spratovnog nebodera tik uz Savu idealna je prilika da svima dokažete imate najdeblji novčanik u društvu.

Da ne bude zabune, garaža nije na 24. spratu, mada bi realno bila fora da postoji lift da podigne vaša fensi kola do vašeg fensi stana. Investitori bi trebalo da počnu da razmišljaju o ovome, budući da polako ponestaje ekskluzivnih opcija, pa su inovacije svakako dobrodošle.

Za kraj jedan stan koji zapravo ima svoje fotke, koje nisu generisane, već fotografisane. 342 uknjižena kvadrata po 8,480 evra svaki - računica kaže 2,9 miliona evra za ovaj penthaus dupleks, kako kaže prodavac - "sa direktnim izlazom na Savu" (verovatno preko terase lastinim skokom sa dvadesetog sprata). Šalu na stranu, zgrada je zaista preblizu naše lepe reke, nalazi se samom šetalištu i kupcu nudi sve što može da zamisli, uključujući dečji bazen, igralište, recepciju, video-nadzor, obezbeđenje, centralno grejanje i verovatno još mnogo pogodnosti koje ni sam prodavac nije stigao da navede.

Činjenično stanje je da većina nas može samo da se smeje ovakvim ponudama, budući da su za jednog običnog čoveka u Srbiji ove stvari nedostižne i nestvarne. Zato ćemo se danas kolektivno nasmejati ovoj ponudi, bez da želimo da uvredimo malobrojne koji mogu da igraju ovu igru. Namera je danas bila isključivo da razvedrimo malo ovaj tmurni, kišni beogradski dan.

Suma sumarum, danas je za kupovinu stana potrebna veća matematika nego ikad, što se kaže, treba biti majstor, jer ovakve stvari se kupuju jednom, i treba odabrati kako treba. U cilju edukovanja potencijalnih kupaca nekretnina u Srbiji, sa akcentom na Beogradu, pokušaćemo svakog ponedeljka i četvrtka da se pozabavimo nekim nekretninama iz oglasa i udelimo neke nove savete za kupovinu, koji će vam možda biti od koristi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.