NAJJEFTINIJI MEĐU NAJSKUPLJIMA: Koliko košta stan od 30 kvadrata u opštini Stari Grad

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jun.2023, 19:20

NAJJEFTINIJI MEĐU NAJSKUPLJIMA: Koliko košta stan od 30 kvadrata u opštini Stari Grad

Budući da je tržište nekretnina podivljalo poslednjih godina, sve je teže pronaći ikakvu normalnu nekretninu, bez da se ulazi na minsko polje uzimanja kredita.

Nije tajna da je kupovina nekretnine postala gotovo nemoguća misija za običnog čoveka u Srbiji 2023. godine, a naročito ako se taj čovek nalazi u Beogradu. Budući da stan ne može da se priušti, mora se živeti na kiriji, ali kirijaši >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su ovo iskoritili i podigli cene kirija u nebo. Gde je granica izdržljivosti i da li postoje opcije kupovine koje se možda i mogu nekako izvesti?

Današnja tema naše rubrike jesu najjeftinije nekretnine u jednoj od najtraženijih beogradskih opština - Starom Gradu.

Samo kulturno, istorijsko i društveno jezgro grada svakako jeste jedna od najpoželjnijih lokacija za stanovanje manje više svakoga ko voli Beograd i želi da živi u njemu. Ako na to dodamo i mir koje poseduju ulice na Dorćolu, savršenu umreženost tramvajskih, trolejbusnih i autobuskih linija gradskog saobraćajnog preduzeća, kao i količinu zelenila i blizinu ušća dveju reka, možemo da zaključimo da je ova opština izuzetno skupa za stanovanje.

Pred vama stoje, kako je u naslovu i navedeno - najjeftiniji među najskupljima, odnosno najjeftiniji stanovi koje smo mogli da pronađemo u opštini Stari Grad.

Već pri prvom pogledu na oglase u ovoj opštini, mogli smo da zaključimo da je cena kvadrata ekstremno visoka, toliko visoka da gotovo da ne postoji stan ili garsonjera za manje od 100,000 evra.

Na slici iznad se nalazi jedini oglas tog tipa kog smo pronašli. 23 kvadrata za 94,00 evra u ulici Cara Dušana na Dorćolu, blizu Prve beogradske gimnazije.

Cena kvadrata ovog stana je neverovatnih 4,100 evra, što je i do četiri puta skuplje nego kvadrat koji se može naći na periferiji grada.

Sam po sebi stan ne izgleda loše, iako je u pitanju stara gradnja u izvornom stanju.

Jedna od specifičnih stvari vezanih za opštinu Stari Grad je ta da gotovo da nema novogradnje, što je za mnoge bonus, jer starogradnja u kolektivnoj svesti simboliše izdržljivost i kvalitet izrade.

Sledeći stan ima nešto veću kvadraturu, ali i za nijansu jeftiniji kvadrat, pa će vas 30 kvadrata u visokom prizemlju na platou između Hilandarske, Palmotićeve i ulice Džordža Vašingtona koštati 120.000 evra, odnosno 4.000 evra po kvadratu.

Ovaj stan takođe ima i niz veoma kvalitetnih dodatnih opcija, uključukući klimu, mogućnost proširenja i 24-časovni video nadzor zgrade.

Sledeći stan donosi sa sobom lokaciju malo bližu studentskom trgu, Knez Mihailovoj ulici i Kalemegdanu, ali takođe donosi i za nijansu skuplji kvadrat.

Kao i do sada, u pitanju je starogradnja, s tim da je ovo prvi stan u ponudi koji poseduje centralno grejanje.

Ovaj stan od 30 kvadrata u ulici Strahinjića Bana koštaće vas 124,000 evra, odnosno 4,133 evra po kvadratu.

Ipak, pored lokacije i grejanja, stan nema nekih narolitih pogodnosti, naročito jer se nalazi na šestom, poslednjem spratu zgrade.

Za kraj najskuplji među najjeftinijima - rezidencija od 22 kvadrata na Topličkom vencu za neverovatnih 130,000 evra, što će reći frapirajućih 5,909 evra po kvadratu.

Jeste stan renoviran, u prelepom stanju, na fantastičnoj lokaciji, ali cena kvadrata je u cenovnom rangu stanova na Beogradu na vodi.

Suma sumarum, kao i u dosadašnjem iskustvu sa oglasima, lokacija najviše diriguje cenu, a ako želite da dok idete ujutru na posao vidite Radeta Šerbedžiju kako baca smeće i kupuje novine, moraćete ozbiljno da odrešite kesu.

U cilju edukovanja potencijalnih kupaca nekretnina u Srbiji, sa akcentom na Beogradu, pokušaćemo svakog ponedeljka i četvrtka da se pozabavimo nekim nekretninama iz oglasa i udelimo neke nove savete za kupovinu, koji će vam možda biti od koristi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.