Marović mora u zatvor

Izvor: Vesti-online.com, 12.Maj.2017, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marović mora u zatvor

Osnovni sud u Kotoru izdao je naredbu za privođenje nekadašnjeg visokog državnog funkcionera Svetozara Marovića radi izdržavanja zatvorske kazne u Podgorici. Marović je osuđen zbog zloupotrebe u vezi s opštinskim nekretninama u Budvi, čime je lokalni budžet oštećen za više miliona evra.

Naredbu je izdao predsednik suda Branko Vučković radi izdržavanja kazne zatvora od tri godine i 10 meseci, objavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su podgorički mediji.

Nekadašnji predsednik Državne zajednice Srbije i Crne Gore i bivši visoki funkcioner vladajuće crnogorske Demokratske partije socijalista, dobio je u utorak odluku Višeg suda u Podgorici kojom je odbijen njegov zahtev da mu se izdržavanje kazne odloži zbog lečenja.

Pošto se nagodio s tužilaštvom da uplati 100.000 evra u humanitarne svrhe, a državi još 1,1 milion evra, Marović je prošle godine osuđen na tri godine i 10 meseci zatvora. Marović još nije platio taj novčani deo kazne, za šta je rok istekao. Neizmirenjem te obaveze se uvećava zatvorska kazna.

Pojedini podgorički mediji su ranije objavili da Marović, koji već duže vremena boravi u Beogradu, namerava da dobije azil u drugoj zemlji da bi tako izbegao sankcije u Crnoj Gori. Njegovi advokati su to negirali.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.