MNOGI KUPCI UMRLI ČEKAJUĆI STANOVE U FILMSKOM GRADU!

Izvor: Kurir, 05.Jun.2011, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MNOGI KUPCI UMRLI ČEKAJUĆI STANOVE U FILMSKOM GRADU!

BEOGRAD - Filmski grad ko Skadar na Bojani! Prevara veka u kojoj su Aleksandar Lukić i Živorad Mihajlović Muštikla preko firmi „Delta legal“ i „Stankom“ ojadili 1.009 kupaca stanova u Filmskom gradu u Beogradu liči na organizovani kriminal! Ovo za Kurir kaže finansijski stručnjak

BEOGRAD - Filmski grad ko Skadar na Bojani!

Prevara veka u kojoj su Aleksandar Lukić i Živorad Mihajlović Muštikla preko firmi „Delta legal“ i „Stankom“ ojadili >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 1.009 kupaca stanova u Filmskom gradu u Beogradu liči na organizovani kriminal! Ovo za Kurir kaže finansijski stručnjak Mahmud Bušatlija, koji smatra da je ova prevara posledica nepostojanja jasne građevinske regulative.

- Čim se povežu dve-tri firme i od nekog posla profitiraju, a pri tom se kupci prevare, to liči na organizovani kriminal. Da bi se građani obeštetili, mora se dokazati da je kapital stečen organizovanim kriminalom, posle čega bi im se imovina oduzela - kaže Bušatlija. On sumnja da će se u ovim propalim građevinskim firmama naći išta čime bi se obeštetili prevareni kupci stanova.

Veljko Lečić, predsednik udruženja građana „Hiljadu oštećenih“, kaže za Kurir da je za sedam godina, koliko traje bitka za stanove u Filmskom gradu, mnogo kupaca umrlo.

- Neki nikad nisu ušli u stanove koje su platili. Najstrašnije u svemu je što smo mi kupili objekte sa projektom i dozvolom, a ispalo je da smo bacili pare, i sad smo u ćorsokaku - jada se Lečić.

Advokat oštećenih građana Vladan Zlatić kaže da je slučaj prosleđen Osnovnom tužilaštvu.

- Specijalno tužilaštvo nije našlo elemente organizovanog kriminala i slučaj su prebacili Osnovnom tužilaštvu, koje bi Lukića i Mihajlovića trebalo da goni za prevare. U toku je predistražni postupak - objašnjava Zlatić.

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević juče se nije javljao na mobilni telefon, pa smo ostali uskraćeni za komentar povodom slučaja s prevarom u Filmskom gradu.

Kako je izvedena prevara?

Veljko Lečić iz udruženja građana „Hiljadu oštećenih“ tvrdi da su Lukić i Mihajlović namerno odugovlačili s izgradnjom stanova.

- Mihajlović i Lukić su potpisali ortački ugovor 2004. godine, posle čega je počela prodaja stanova. Posle 13 meseci, kad je istekao rok za završetak radova, njih dvojica su se posvađali i raskinuli ugovor zato što, navodno, Lukić nije ispoštovao dinamiku radova. Dan posle toga potpisali su novi ugovor s drugom Lukićevom firmom „Urban legalom“. Ista priča se ponovila posle 13 meseci, kad „Stankom“ potpisuje ugovor s trećom Lukićevom firmom „Fadesa“ - objašnjava Lečić.

Vlasnik „Stankoma“: Nevin sam!

Živorad Mihajlović, vlasnik „Stankoma“, za Kurir tvrdi da su neistinite optužbe na njegov račun koje iznose oštećeni građani jer, kako kaže, „on nikom ništa ne duguje“.

- Nikoga u životu nisam prevario. S Lukićem sam raskrstio i jedina istina je da se „Stankom“ nalazi u stečaju i da stečajni upravnik pregleda dokumentaciju. Stankom je u reorganizaciji i nadam se da će od septembra početi da radi. Gradskoj direkciji za građevinsko zemljište sam sve platio - kaže Mihajlović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.