Licencom do prodaje stanova po propisima (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 13.Feb.2015, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Licencom do prodaje stanova po propisima (VIDEO)

Agencije koje se bave prodajom i izdavanjem nekretnina od sada će morati da imaju agente sa položenim stručnim ispitom. Sve agencije koje do 8. maja ne budu imale barem jednog agenta sa licencom neće moći da uđu u registar posrednika odnosno neće moći da se bave ovim poslom. Ove novine predviđene su Zakonom o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti, čiji je cilj prodaja nekretnina po propisima i pružanje što >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << bolje usluge građanima.
Kako bi se prodaja i zakup nekretnina sprovodila po propisima i kako bi bilo što manje zloupotreba, agencije će ubuduće morati da imaju licencirane agente. Oni koji ovaj uslov ne ispune do 8. maja neće biti upisani u Registar posrednika. Ovo propisuje Zakon o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti iz 2013. godine.
Građani će u svakom momentu u javnom registru koji će voditi nadležno ministarstvo moći da pronađu informacije o agenciji i licima koja rade za agenciju i da li ona imaju položen stručni ispit, kao i da li imaju dozvolu da se bave ovim poslom. U prvom ispitnom roku u Srbiji je skoro 500 ljudi dobilo licencu. Svi zainteresovani za obuku, u Nišu mogu više informacija pronaći na sajtu Regionalne privredne komore www.rpknis.rs.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.