Legiji trajno oduzeta kuća u Filmskom gradu

Izvor: Kurir, 07.Jun.2012, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legiji trajno oduzeta kuća u Filmskom gradu

Ulemek nije dokazao da su zakonito pribavljena sredstva kojima je plaćena ta nekretnina

BEOGRAD - Bivšem pukovniku Države bezbednosti Miloradu Ulemeku trajno je oduzeta kuća u Beogradu površine 178 kvadratnih metara, pošto je Apelacioni sud pravosnažno potvrdio rešenje Specijalnog suda o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, saopštio je Apelacioni sud.

Apelacioni sud smatra da je prvostepeni sud pravilno utvrdio da Ulemek >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nije dokazao da su zakonito pribavljena sredstva kojima je plaćena ta nekretnina.

Prvostepeni sud je, kako je saopštio Apelacioni sud, pravilno utvrdio i da postoji očigledna nesrazmera između Ulemekovih prihoda i plaćene kupoprodajne cene.

"Polazeći od toga i činjenice da Ulemek nije dokazao zakonito poreklo sredstava kojima je plaćen stan koji je predmet zahteva i činjenice da je pravnosnažno osuđen za izvršenje više teških krivičnih dela, to je pravilno prvostepeni sud zaključio da se radi o imovini proistekloj iz krivičnog dela i pravilno je prvostepeni sud odlučio da se ova nepokretnost trajno oduzme", naveo je Apelacioni sud.

Kuća koja je oduzeta Ulemeku nalazi se u naselju Filmski grad u Beogradu.

Ulemek je u četiri procesa na po 40 godina zatvora pravosnažno osuđen za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, ubistvo bivšeg predsednika Srbije Ivana Stambolića i pokušaj ubistva predsednika SPO VukaDraškovića, ubistva, otmice i terorističke napade zemunskog klana, kao i za četvorostruko ubistvo funkcionera SPO na Ibarskoj magistrali.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.