KOSORKINA MAJKA ZARAĐUJE NA RUŠENJU KUĆA

Izvor: Kurir, 18.Okt.2011, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOSORKINA MAJKA ZARAĐUJE NA RUŠENJU KUĆA

LIPIK - Grad Lipik želi da otkupi kuću u vlasništvu Zorke Kosor (rođene Belov), majke premijerke Jadranke Kosor, kako bi na tom mestu napravili mali trg i prolaz u novi deo grada. Zanimljivo je da je vrednost te nekretnine porasla posle obnove po 'povlašćenim' kriterijumima, a ne po kriterijuma koji je važio za sve ugoržene.

Kosorkina kuća u ulici Kralja Tomislava 3, koja je izgrađena posle ovog rata na mestu ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dvorišne zgrade u kojoj je premijerka odrasla, mogla bi da bude srušena.

Naravno, ukoliko Grad Lipik uspe da se dogovori oko cene sa  premijerkinom majkom.

 Antun Haramija, gradonačelnik Lipika, kaže  da grad u ovom trenutku nema sredstava za otkup i rušenje kuće, te da je trenutno reč samo o ideji.

Jutarnji list tvrdi  da je prizemna dvorišna kuća u vlasništvu Zorke Kosor obnovom po povlaćenim uslovima dobila značajno više kvadrata nego što je imala ranije.

 Naime, nakon akcije “Bljesak” i obnove koja je usledila, prizemno dvorišna kuća porodice  Kosor je srušena, a na njenom mestu sagrađena je sadašnja. Iako su Zakonom o obnovi vlasnici imali pravo na 35 kvadratnih metara (i još 10 za svakog člana domaćinstva), premijerkina je majka dobila mnogo više. Uz to, kuća, koja ima više od stotinu kvadrata, dobila je i središnje mesto u tom delu grada i izlaz na ulicu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.