Isti Sir Oliver: Englez oladio Petru Eklston za 500.000 funti!

Izvor: Press, 03.Jan.2014, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isti Sir Oliver: Englez oladio Petru Eklston za 500.000 funti!

Flin je u “bentliju” sa šoferom obilazio kuće koje su agenti za nekretnine bili presrećni da mu pokažu, nije skidao crne naočari i govorio je sa akcentom nalik na onaj koji u filmu “Borat” ima Saša Baron Koen, i na taj način je, ne izazivajući nikakvu sumnju, sebi obezebedio pristup u kuće nekih od najbogatijih Londonaca, među kojima je bila i Petra Eklston (udata Stant), naslednica vlasnika “Formule 1”.
U njenoj kući, vrednoj 32 miliona funti, u jednom trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je zatražio da telefonira nasamo, što mu je i obezbeđeno, i to u sobi na spratu u kojoj je porodica držala nakit. Tek sutradan se ispostavilo da je nestao “nenadoknadiv” nakit vredan 450.000 funti i Petrin “roleks” vredan 50.000 funti.
Bogata naslednica je izjavila da je očajna zbog ove krađe, jer su joj svi komadi nakita (koji nisu pronađeni i vraćeni) bili veoma dragi i nenadoknadivi, što naročito važi za “roleks” ukrašen dragim kamenjem, koji je dobila kao poklon od supruga u jednoj specijalnoj prilici, te da je toliko potresena i zgađena da u pokradenu kuću više ne želi da se vraća.
Na sudu se ispostavilo da je Flin opljačkao ukupno 35 kuća od kako se u avgustu 2012. našao na uslovnoj slobodi, nakon 42 meseca provedena u zatvoru zbog serije provala i pljački. Jedna od opljačkanih, kućevlasnica Patricija Rut, u sudskoj prijavi je, između ostalog, napisala i to da se Flin njenom kućepazitelju pohvalio da je u bogataškim kućama bio “kao dete u prodavnici slatkiša”.
Kada je ponovo uhapšen, Flin je nosio ukradeni prsten vredan 6.000 funti i vozio je ukradeni “lend rover” vredan 24.000 funti, sa svoje četvoro dece na zadnjem sedištu. Policiji je rekao da je na krađe bio prinuđen zbog velikih dugova, u koje je navodno zapao nakon što su njemu ukradeni tiketi za klađenje premijer lige vredni 50.000 funti. Na suđenju je priznao krivicu i osuđen je na 8 godina zatvora, ali ukradeni nakit i druge stvari od vrednosti uglavnom nisu mogli da budu nađeni i vraćeni vlasnicima.


Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.