Izvor: Press, 13.Maj.2013, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Informer: Hapšenje Ješića ove nedelje?

Prema pisanjima ovog lista, Ješić je umešan u proneveru desetina miliona evra državnog novca. Isti izvor navodi da je višemesečna istraga protiv Ješića pri kraju i utvrđeno je da je umešan u "najmanje tri krivična dela".
- O detaljima iz istrage ne mogu da govorim. Reći ću da postoje dokazi da je Ješić lično umešan u pronevere miliona iz budžeta SO Inđija. Takođe, ušli smo u trag i nezakonitim transakcijama u inostranstvu - navodi sagovornik Informera i dodaje da će Ješić >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << morati i da objasni poreklo novca na računima u inostranstvu, ali i odakle mu novac za nekretnine u Austriji.
Ješić je bio angažovan kao konsultant za strana ulaganja na Bliskom istoku, što će takođe biti predmet istrage.
- Osnovano sumnjamo da je konsultantski posao  bio paravan za pranje novca - navodi izvor Informera iz policije.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić na svom Tviter nalogu, napisao je da oni koji su govorili o aflatoksinu, sada imaju stanove po Beču, verovatno aludirajući na Gorana Ješića.
Prema pisanjima Informera od 26. aprila, Ješić je kupio u Beču stan od 116 kvadrata, vredan bar 300.000 evra, navodeći da su iz Agencije za borbu protiv korupcije najavljeno da će biti pokrenuta istragu, kako bi se utvrdilo na koji način je Ješić došao do tog novca.
Izvor: Informer

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.