Indijski bogataš platio grupno venčanje za 251 ženu

Izvor: N1 televizija, 26.Dec.2017, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indijski bogataš platio grupno venčanje za 251 ženu

Indijski bogataš i trgovac nekretninama platio je za 251 siromašnu ženu masovno svečano venčanje na Badnji dan.

Poslovni čovek Maheš Savani masovno venčanje organizovao je u gradu Suratu u zapadnoj državi Gudžaratu za parove hinduiste, ali i one muslimanske i hrišćanske manjine.

Savani već niz godina plaća i organizuje venčanja devojaka koje su izgubile oca i ne mogu da plate trošak venčanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Od 2012. godine Savani je pomogao 969 devojaka da se udaju na takvim masovnim venčanjima.

"Ima dva sina i nemam kćer iako sam uvek želio jednu", rekao je Savani telefonom iz Surata.

"Te su mi devojke poput mojih kćeri, a ja sam im poput poočima i jako me veseli da ih vidim radosne", rekao je i dodao: "Nema ničeg pobožnijeg od Kanyadaana (hinduističkog obreda davanja kćeri u brak) . Ove godine jedan od mojih poslovnih prijatelja, Batukbai Movalija takođe je pomogao plaćajući venčanje".

Osim plaćanja obreda Savani plaća i poklone poput zlatnog i srebrnog nakita, kućnih aparata i nameštaja za svaku mladu do ukupno 6.250 dolara, rekao je njegov pomoćnik.

On takođe plaća troškove nakon obreda poput porodiljskog bolovanja i školovanja dece.

Masovna venčanja uobičajeni su način smanjenja troškova za siromašnije parove u Indiji. Takva venčanja obično organiziraju filantropi, lokalni čelnici ili organizacije koje rade u zajednici.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Bogataš platio grupno venčanje za 251 ženu

Izvor: Radio 021, 26.Dec.2017

Indijski bogataš i trgovac nekretninama platio je za 251 siromašnu ženu masovno svečano venčanje na Badnji dan...Poslovni čovek Maheš Savani masovno venčanje organizovao je u gradu Suratu u zapadnoj državi Gudžaratu za parove hinduiste, ali i one muslimanske i hrišćanske manjine...Savani...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.