Hrvatski sajam nekretnina usmeren na međunarodne investitore

Izvor: Southeast European Times, 04.Apr.2008, 04:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski sajam nekretnina usmeren na međunarodne investitore

Hrvatski sajam nekretnina biće održan prvi put, u sklopu dobro poznatog Hrvatskog sajma nautike, sa ciljem da se privuku strani investitori.

03/04/2008

Ivo Šćepanović za Southeast European Times iz Splita – 03/04/08

U nadi da će privući interesovanje iz celog sveta, Hrvatski sajam nekretnina održava se prvi put, kako bi potencijalnim investitorima ponudio informacije o procvatu lokalnog tržišta nekretnina. Devetodnevni sajam otvara se u subotu >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << (15. aprila) u Splitu, u sklopu Hrvatskog sajma nautike.

Sajam nekretnina biće održan na lokaciji od 2.100 kvadratnih metara, a biće ponuđene nekretnine na celoj obali, koja ima više od 1.000 ostrva.

"Odlučili smo da iskoristimo interesovanje koje bogati potencijalni investitori pokazuju za naš Sajam nautike svake godine, koji je prošle godine privukao 50.000 posetilaca. Kupci zainteresovani za kupovinu luksuznih jahti dobri su potencijalni klijenti za hrvatsko tržište nekretnina koje je u procvatu'', izjavio je portparol sajma Gordan Jelavić. On je takođe rekao da je administracija nekretnina u zemlji nedavno prešla na digitalni rad, što će pomoći međunarodnim investitorima prilikom kupovine.

On je dodao da na sajmu učestvuje 800 agencija za nekretnine i imovinu, kao i 100 investitorskih i građevinskih kompanija i više desetina preduzetnika.

''Oni koji su najviše zainteresovani za nekretnine u Hrvatskoj su Englezi i Irci", kaže Jelavić.

Statistički podaci pokazuju da su preduzetnici iz Engleske i Irske vlasnici 10 odsto agencija za nekretnine i imovinu u Hrvatskoj.

"Oni ranije nisu imali priliku da vide celokupno tržište. U Hrvatskoj još uvek može da se kupi zemljište za manje od 19 evra po kvadratnom metru", dodao je on.

Jelavić je jedan od mnogih mladih biznismena u kompaniji Profektus. Kompanija koju vodi 30-godišnji Vićenco Blagaić organizuje sajmove u Hrvatskoj poslednjih deset godina i uspela je da pozicionira Hrvatski sajam nautike među deset najvećih svetskih nautičkih manifestacija. Profektus takođe pruža smernice kako razvijati poslovanje u zemlji u tranziciji, na njenom putu ka pridruživanju EU.

“Vreme u Hrvatskoj je lepo u aprilu i nema sumnje da će se posetioci dva sajma dobro provesti, uživajući dok obavljaju poslove. Već imamo potvrde iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Sjedinjenih Država i Velike Britanije. Takođe je bilo dosta interesovanja i iz Rusije", kaže Jelavić.

Ove godine će više od 400 kompanija imati svoje predstavnike na sajmu nautike, što je 30 odsto više o odnosu na prošlu godinu.

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.