Hoće li EU zabraniti svinjokolj?

Izvor: Blic, 14.Jun.2011, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoće li EU zabraniti svinjokolj?

Ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija Hrvatske počelo je novi fazu informativne kampanje o ulasku Hrvatske u Evropsku uniju emitovanjem hiljadu spotova o EU, piše danas Večernji list.

"Hoće li EU zabraniti svinjokolj?", "Hoće li zabraniti sir i mleko?" i "Hoće li ulaskom u EU stranci pokupovati sve nekretnine u Hrvatskoj?", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << samo su neka od pitanja na koja građani odnedavno mogu da pronadju odgovore u kratkim televizijskim spotovima kako bi na budućem referendumu o ulasku u EU mogli da donesu pravu odluku.

Tokom sledećih mesec i po dana, na tri televizije s nacionalnom frekvecnijom će, kako navodi zagrebački dnevnik, hiljadu puta biti emitovani spotovi koji odgovaraju na najčešća pitanja i nedoumice građana o EU.

Sadržaj spotova se temelji na oko 50 pitanja i stereotipa koja su se iskristalizovala u istraživanju i anketama Ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija, a godinama su stizala na njihov infotelefon o EU.

Deo pitanja, navodi Večernji list, odnosi se na strah i nedoumice o nacionalnom identitetu u EU, a deo na pitanja o posledicama koje će ulazak u EU imati na svakodnevni život, posebeno na posao.

Poslednja faza informativne kampanje, kampanja za referendum, počeće kada bude odredjen datum pristupanja. Spotove je radila Croatiafilm, a vrednost im je oko od milion i po kuna.

Hrvatska televizija, kao javni servis, spotove emituje besplatno, dok su se Nova TV i RTL Televizija odrekli komercijalnih cena, navodi Večernji list.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.