Hladi se tržište nekretnina u SAD

Izvor: Capital.ba, 22.Mar.2023, 12:21

Hladi se tržište nekretnina u SAD

VAŠINGTON – Prodaja kuća u SAD-u porasla je 14,5 odsto u odnosu na januar na godišnjih 4,58 miliona jedinica u februaru, objavila je Nacionalna agencija za nekretnine. Foto: Agencije U izvještaju najviše odjekuje prvi pad prosječne cijene na godišnjem nivou nakon 131 uzastopnog mjeseca rasta. Srednja cijena stana ili kuće prodate u februaru pala je za 0,2 odsto na 363.000 dolara u odnosu na februar prošle godine. Ovo je prvi međugodišnji pad cijena od februara 2012. godine. Možda >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << zbog nižih cijena, prodaja je porasla u februaru prvi put u 12 uzastopnih mjeseci pada, podstaknuta rastućim kamatnim stopama koje je podigla Federalna rezerva kako bi se borila protiv inflacije. Prodaja u februaru ove godine ipak je bila 22,6 odsto niža nego u februaru prošle godine, a prosječna kamata za hipoteku na 30 godina trenutno iznosi 7,08 odsto. Krajem februara na tržištu je bilo 980.000 neprodanih akcija, što je slično kao u januaru, ali 15,3 odsto više nego prošle godine u februaru. Prema tempu prodaje u februaru, to je jednako 2,6 meseci zaliha, što je 10,3 odsto manje nego u januaru, ali znatno više nego u februaru prošle godine, kada je zaliha bilo 1,7 mjeseci. Blic Чланак Hladi se tržište nekretnina u SAD се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Inflacija potrošačkih cijena u Velikoj Britaniji porasla na 10,4 odsto

Izvor: Capital.ba, 22.Mar.2023

LONDON – Inflacija potrošačkih cijena u Velikoj Britaniji neočekivano je porasla na 10,4 odsto u februaru, podstaknuta povećanjem cijena pića u pabovima i restoranima, pokazali su zvanični podaci u srijedu, dan prije nego što bi Banka Engleske trebalo da objavi novu odluku o kamatnim stopama. FOTO:...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.