Gradovi oživljavaju pretvaranjem kancelarija u stanove

Izvor: Beta, 24.Apr.2023, 19:10

Gradovi oživljavaju pretvaranjem kancelarija u stanove

Na 31. spratu visoke, nekadašnje poslovne zgrade u centru Menhetna, građevinski radnici postavljaju čelične grede za zajednički stambeni prostor za pripremu hrane s prostranim dnevnim boravkom, čak i s ognjištem i roštiljem na gas.Ta zgrada, prazna od 2021. godine, pretvara se u 588 stanova za iznajmljivanje po tržišnoj ceni u kojima će boraviti oko 1.000 ljudi. "Ulivamo život ne samo u ovu zgradu, već i u ceo kvart", rekao je Džoi Čileli, generalni direktor kompanije za nekretnine Vanbarton Grup koja radi na konverziji.Širom SAD se traži konverzija kancelarija u stambeni prostor kao potencijalni spas za poslovne četvrti u centru grada koji su se ispraznile tokom pandemije koronavirusa i možda se nikada neće u potpunosti oporaviti. Stimulisanje konverzije je s naglaskom na pristupačnosti. Više gradova nudi ozbiljne poreske olakšice za programere kako bi podstakli konverziju iz kancelarije u stambeni prostor pod uslovom da se određeni procenat stanova nudi po pristupačnim cenama ispod tržišnih.U januaru je Pitsburg najavio da prihvata predloge za opremanje pristupačnijeg stambenog prostora kroz "konverziju zapuštenog i nedovoljno iskorišćenog poslovnog prostora". Boston je u oktobru objavio plan za revitalizaciju centra grada koji je uključivao nastojanje da se obezbedi više stanova, od kojih bi neki bili od prenamene kancelarija. A Sijetl je ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Gradovi oživljavaju pretvaranjem kancelarija u stanove

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Apr.2023

Na 31. spratu visoke, nekadašnje poslovne zgrade u centru Menhetna, građevinski radnici postavljaju čelične grede za zajednički stambeni prostor za pripremu hrane s prostranim dnevnim boravkom, čak i s ognjištem i roštiljem na gas.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.