Građani, kupite stan u BG na vodi

Izvor: B92, 12.Mar.2015, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Građani, kupite stan u BG na vodi"

Prodaja stanova u prvim stambenim kulama Beograda na vodi počeće sledeće nedelje, najavio je u Kanu gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

"Od ponedeljka će svaki građanin koji je zainteresovan moći preko sajta Beograda na vodi da dobije sve informacije o prodaji stanova, u novinama ćemo takođe od sledeće nedelje objaviti sve detalje", rekao je Mali novinarima na Međunarodnog sajma nekretnina (MIPIM) u Kanu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prema njegovim rečima, prodaja stanova u prve dve kule počinje u ponedeljak, nakon toga ide objava za dizajnersko rešenje hotela sa pet zvezdica, koji će "doprineti lepoti ovog dela grada".

Mali je, na štandu kompanije Igl hils koja gradi Beograd na vodi, zajedno sa članom odbora te kompanije Mohamedom Alabarom i glavnim arhitektom Kule Beograd Džoržom Efstatiouom vodio razgovore sa velikim brojem zainteresovanih.

Alabar je, obraćajući se novinarima srpskih medija koji prate ovaj sajam, rekao da se Igl hils sprema da počne gradnju stambenih kula na leto, kao i da su druge zgrade i tržni centar u procesu izrade dizajnerskog rešenja.

Prema njegovim rečima, gradovi današnjice, da bi preživeli i da bi se razvijali, moraju da imaju mešavinu koja čini život, to je život na ulici, u parkovima, kancelarijama, tržnim centrima.

"Ako hoćete da napravite taj spoj, morate da budete sigurni da postoji harmonija među tim elementima, i da sve mora da se uklopi u kulturu grada u kome gradite. Komentari stranaca o Beogradu su da je to jedan od najboljih gradova sada za rad i život. Beograd postaje regionalni centar, brže nego što smo mislili, i biće dobar primer koji će drugi gradovi moći da kopiraju", istakao je Alabar.

Maketa dve stambene zgrade, koja je izložena na sajmu MIPIM, sledeće nedelje će biti izlozena u BW galeriji, u Karađorđevoj ulici u Beogradu.

MIPIM je svetski sajam za investicije i nekretnine koje se svake godine održava u ovom francuskom gradu. Dvadeset hiljada učesnika iz gotovo 100 zemalja jednom godišnje sastane se na Rivijeri i u četiri dana dogovaraju poslove s više od 4.000 globalnih investitora, 170 hotelskih grupacija i 6.700 kompanija.

Džordž Efstatiou, glavni dizajner kule Beograd, koji je između ostalog gradio Kulu Burdž kalifa u Dubaiju, rekao je da nikad nije bio u Beogradu, ali svaki put kada nešto dizajnira, bavi se prvo generalnom slikom, a u sledećoj fazi razmišlja o kulturnim elementima grada u kome gradi. "Naše zgrade širom sveta postaju simboli tih gradova u kojima su rađene, kao što su zgrada Džon Henkok u Čikagu i Burdž kalifa u Dubaiju", rekao je Efstatiou. On je istakao da je ponosan što u timu ima i Beograđanku, koja se bavi unutrašnjim dizajnom i koja je osvajala nagrade širom sveta za svoja dizajnerska rešenja. "Ona je radila i unutrašnji dizajn Kule Burdž kalifa u Dubaiju. Svi smo uzbuđeni što sada radimo u Beogradu. Ta kula će biti naša beba, nešto čime ćemo se svi ponositi", zaključio je Efstatiou.

.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali: Prodaja stanova u Beogradu na vodi od sledeće nedelje

Izvor: GdeInvestirati.com, 12.Mar.2015

BEOGRAD - Prodaja stanova u prvim stambenim kulama Beograda na vodi počeće sledeće nedelje, najavio je u Kanu gradonačelnik Beograda Siniša Mali..."Od ponedeljka će svaki građanin koji je zainteresovan moći preko sajta Beograda na vodi da dobije sve informacije o prodaji stanova, u novinama...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Počinje prodaja stanova u Beogradu na vodi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Mar.2015

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je danas da će od ponedeljka, 16. marta, početi prodaja stanova u prvim stambenim kulama projekta "Beograd na vodi", saopštila je Gradska uprava..."Već od ponedeljka svi zainteresovani građani moći će da se o prodaji tih stanova informišu preko sajta...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.