Grad Beograd vlasnik više od 12.500 nekretnina

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Jul.2015, 07:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad Beograd vlasnik više od 12.500 nekretnina

BEOGRAD - Grad Beograd trenutno raspolaže sa više od 12.500 evidentiranih nepokretnosti, izjavila je gradska sekretarka za imovinsko-pravne poslove Slavica Savičić.

On je naveo i da je Grad počeo da popisuje svoju imovinu. Savičić je navela i da je juče na licitaciji prodato 12 gradskih stanova, od čega je prihodovano između 350.000 i 360.000 evra.

Savičić je rekla da je posao popisa imovine dosta složen i zahteva vreme zbog prikupljanja kompletne dokumentacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << i najavila da će se do kraja godine izaći sa preliminarnim rezultatima.

Ona je, kako je saopštio Beoinfo, izrazila zadovoljstvo interesovanjem i brojem prodatih gradskih stanova na licitaciji, koja je danas održana u zgradi Gradske uprave, navodeći da je od 26 ponudjenih stanova prodato 12 stanova.

Savičić je najavila da će se na sledećoj licitaciji u septembru ponovo naći zgrada Beobanke na Zelenom vencu, kao i vila sa Dedinja u kojoj je svojevremeno boravio Aleksandar Ranković.

"Na ovaj način se pokreće postupak domaćinskog upravljanja gradskom imovinom. O tome je pričao i gradonačelnik Siniša Mali, ukazujući da je cilj prodaje da se što efikasnije reši problem troškova koje imamo u ovom segmentu", kaže Savičić.

Prema njenim rečima, vrši se procena poslovnih objekata i garaža koji u predhodnom periodu nisu mogli da budu izdati, i koji će takodje biti ponudjeni na prodaju.
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.