GBP/USD

Izvor: FXLider.com, 17.Jan.2012, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GBP/USD

Cene nekretnina u Velikoj Britaniji pale su već treći mesec za redom u januaru. Prosečna cena u Engleskoj i Velsu pala je 0.8 pc u decembru na najniži nivo u toku godine. Cene nekretnina mogu ostati i dalje pod pritiskom zbog rasta nezaposlenosti i situacije u evro zoni koja preti da ugrozi ekonomski rast Velike Britanije. Ernst & Young LLP’s ITEM Club je juče izjavio da je UK već ušla ponovo u recesiju kako nesposobnost Evrope da reši dužničku krizu ima poguban uticaj na privredu Velike Britanije koja je u stanju paralize. Evropski lideri se sastaju na samitu 30 januara. Smanjen je rejting 9 zemalja evro zone dok je Citigroup Inc izjavila da je kreditni rejting Velike Britanije za sada stabilan. ITEM Club je smatra da će britanska ekonomija verovatno nastaviti da opada i u ovom kvartalu. Prognoze rasta su smanjene na 0.2 pc sa prethodnih 1.5 pc. Podaci koji će se objaviti 18 januara verovatno će pokazati porast nezaposlenosti u decembru.
Tokom azijskog trgovanja GBP/USD je bio u porastu. Na dnevnom grafikonu MACD je u fazi prekomerne prodaje dok RSI oscilirau rastućem trendu. Na jednočasovnom grafikonu MACD ulazi u fazu prekomerne kupovine kao i RSI. Cena je probila gornju Bolindžer liniju kao i liniju otpora što može da signalizira da će uskoro doći do korekcije.Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

Strategy
Entry
1st target
2nd target
SHORT
1.53824
1.53590
1.53389

Nastavak na FXLider.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.