Ekosistem u Venecijanskom zalivu u opasnosti

Izvor: S media, 04.Jul.2011, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekosistem u Venecijanskom zalivu u opasnosti

Turisti, gradnja masovnih objekata, neadekvatan pomorki saobraćaj jedni su od uzroka zbog kojeg izumire ekosistem u oblasti Venecijanskog zaliva.

Ogroman broj turista koji posećuju Veneciju, gradjenje nekretnina i neadekvatan pomorski saobraćaj uzrokuju lagano uništavanje ekosistema lagune u Venecijanskom zalivu, saopštila je danas italijanska nevladina organizacija Italija nostra.

"Prema rezultatima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << studije realizovane 1998. godine, Venecija ima kapacitet da dnevno primi 33.000 turista. Taj grad svaki dan prošecno poseti 59.000 turista", rekao je arhitekta Kristijano Gaspareto.

Masovno izumiranje vrsta u okeanima

Srpsko selo na granici izumiranja

Prema oceni stručnjaka Italije nostre, "Venecija treba da primi ograničen broj turista koji su rezervisali turistički aranžman".

Ta nevladina organizacija se protivi i planovima opštine da u blizini Venecije izgradi novi grad sa depoima, preduzećima i kazinima, koji bi sa drugim gradovima trebalo da bude povezan brzom železnicom.

Italija nostra oštro kritikuje i plan prema kojem bi ispod Venecijanske lagune trebalo da se izgradi tunel dugačak devet kilometara.

"Venecija je zaista u opasnosti", rekla je predsednica Italije nostre Aleksandra Motola Molfino i dodala da treba pronaći rešenje koje bi obezbedilo dugoročni razvoj.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Venecija u opasnosti

Izvor: Mondo, 05.Jul.2011, 13:17

Venecija ima kapacitet da dnevno primi 33.000 turista, a ovaj grad svakog dana poseti u proseku 59.000 turista.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.