Demokrate se sele iz centra na Novi Beograd

Izvor: BKTV News, 02.Apr.2013, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokrate se sele iz centra na Novi Beograd

Računi u blokadi, centar grada skup, partija više nije na vlasti pa se ne može da se  zarađuje, potomci familije Božić traže otetu (konfiskovanu) kuću nazad i epilog je jasan – Demokratska stranka trebalo bi uskoro da se preseli iz svog sedišta u Krunskoj u prostorije na Novom Beogradu, gde bi ujedno bile smešteni i drugi stranački organi i službe, koje se trenutno nalaze na nekoliko različitih lokacija u prestonici, piše Danas.

Da se razumemo, i Novi Beograd >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je, govoreći o nekretninama, sve skuplji, ali strogi centar grada je – strogi centar grada… Portparolka DS Aleksandra Jerkov, potvrđujući saznanja Danasa, kaže da će plan za preseljenje stranke biti aktiviran kada se reši problem sa blokadom bankovnih računa.
“Zasad je sve u vezi s preseljenjem pauzirano, jer ne možemo da to realizujemo dok su na računi u blokadi. Centralni organi i službe DS trenutno se nalaze na nekoliko lokacija u Beogradu, što povećava troškove funkcionisanja stranke. Preseljenje svih na jedno mesto ujedno bi doprinelo i njihovoj boljoj koordinaciji”, objašnjava Jerkov.
Osim sedišta stranke u Krunskoj ulici, Demokratska omladina, Centar resornih odbora i Informativna služba DS nalaze se na različitim lokacijama u gradu.
Kada je reč o zgradi u Krunskoj ulici, u kojoj se nalazi sedište DS, naslednici Dobrivoja Božića su skoro pre godinu dana podneli zahtev za restituciju. Potomci Božića, koji je bio inženjer i pronalazač železničkih kočnica, podneli su zahtev za povraćaj vile u Krunskoj 69 u Beogradu, koja se vodi kao državna svojina Republike Srbije. Ova vila oduzeta je na osnovu Odluke o konfiskaciji imovine Drugog sreskog suda za Beograd 29. maja 1948. godine.
Kako je Danasu rečeno u Agenciji za restituciju, zahtev za restituciju ove zgrade još nije rešen, jer se “čeka odluka suda o rehabilitaciji bivšeg vlasnika”.
Uplata ovih dana
Iako je Aleksandra Jerkov u petak, 29. marta, na konferenciji za medije najavila da bi bankovni računi DS trebalo da bude odblokirani tokom vikenda, to se nije desilo. Kako je Jerkov juče rekla našem listu, novac je sakupljen i ovih dana bi trebalo da bude dostavljen Razvojnoj banci Vojvodine. Kao što je i ranije najavila, trećina novca će biti isplaćena od donacija funkcionera DS, dok će preostale dve trećine biti pokrivene kreditima koje će pojedini članovi stranke garantovati ličnim nekretninama.
Izvor: Danas
Tweet
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Demokrate se sele iz Krunske na Novi Beograd

Izvor: Akter, 02.Apr.2013

Demokratska stranka bi uskoro mogla da bude preseljena iz sedišta u Krunskoj ulici na Novi Beograd

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.