Demokratama preti plenidba

Izvor: Večernje novosti, 10.Jun.2015, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokratama preti plenidba

RAZVOJNA banka Vojvodine u stečaju ponovo je, pre nekoliko dana, zapretila oduzimanjem nekretnina funkcionerima demokrata, koji su svoju imovinu stavili pod hipoteku zbog kredita koji je DS 2012. uzeo za predizbornu kampanju. Kako saznajemo, upozorenja su stigla na adresu brata Aleksandra Senića, koji je založio svoj stan, zatim oca Olivera Dulića, čija je firma "DG kompani" bila jedan od "garanta" svojom imovinom. Imovinu su još založili Dragan Đilas, Dušan Elezović, Lazar Dulić (takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << iz Subotice, ali nije u srodstvu sa Oliverom Dulićem) i Branislav Vujović. Na tom spisku su i supruga nekadašnjeg člana DS Željka Brestovačkog, kao i Aleksandar Šapić. Senić je za "Novosti" potvrdio da od aprila dobijaju upozorenja iz RVB, da su prigovori koje su ulagali odbijeni i da je sledeće na redu veštačenje o vrednosti nekretnine, a zatim i oglašavanje njene prodaje: - Očekujem od rukovodstva DS da reši ovaj problem u što kraćem roku. U DS nam kažu da nemaju saznanja da su ponovo stigle opomene onima koji su založili svoju imovinu, ali da intenzivno rade na rešavanju problema. - Glavnicu duga smo otplatili i sada smo u sporu sa RVB oko kamate, koju su oni obračunali na iznos od 42 miliona dinara. Jedno od mogućih rešenja je i da prikupimo novac i isplatimo dug, skinemo hipoteke, a da se mi onda dalje sporimo sa bankom, jer smatramo da kamata nije izračunata na zakonski način - kaže nam sekretar DS Milan Popović. On napominje i da je isplaćeno dve trećine menice, koju je pustio Aleksandar Šapić, a zbog nekretnine koju je založio za kredit za izbornu kampanju. Prema podacima sa sajta Narodne banke Srbije, DS je u blokadi na iznos od 37,7 miliona dinara. SPREMAJU SE ZA REVIZORE DEMOKRATSKA stranka, kako nam je rekao Popović, pripremila je svu neophodnu dokumentaciju koju je od njih zatražila Državna revizorska institucija. Nakon što se dostavljeni podaci o bilansima, prihodima i rashodima provere, državni revizori stići će u Krunsku u kontrolu.
Pogledaj vesti o: Nekretnine,   Subotica

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Demokratama opet preti plenidba imovine

Izvor: Radio 021, 10.Jun.2015

Razvojna banka Vojvodine u stečaju ponovo je, pre nekoliko dana, zapretila oduzimanjem nekretnina funkcionerima demokrata, koji su svoju imovinu stavili pod hipoteku zbog kredita koji je DS 2012. uzeo za predizbornu kampanju...Kako pišu "Novosti", upozorenja su stigla na adresu brata Aleksandra Senića,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.