DA SE ČOVEK UPLAŠI Agent za nekretnine otkriva da li će kvadrat u Srbiji pojeftiniti

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2024, 13:37

"DA SE ČOVEK UPLAŠI" Agent za nekretnine otkriva da li će kvadrat u Srbiji pojeftiniti

Agent za nekretnine Uroš Jovanović otkrio nam je šta se dešava sa cenom kvadrata u Srbiji u narednom periodu, da li će pojeftiniti ili ići naviše

Uroš Jovanović, agent za nekretnine gostovao je u jutarnjem programu "Redakcija" u razgovoru o previsokim cenama i informaciji da je poslednjih meseci kupljeno čak 30% manje stanova nego ranije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Građani koji zbog toga očekuju da kvadrat konačno pojeftini takvu vest još nisu čuli.

Razgovarajući sa agentom nekretnina Urošem Jovanovićem, otkrivamo ključne faktore koji oblikuju tržište nekretnina u Srbiji. Jovanović je istakao da je tržište nekretnina poput jednačine sa više nepoznatih, gde su pad tražnje i ponude zajedno uticali na održavanje cena na relativno istom nivou, uprkos smanjenju tražnje za oko 30%.

- Ovo što ste naveli kao tražnju jeste dole 30%, kada kažemo tražnju, pričamo konkretno o broju transakcija - istakao je Jovanović, dodajući:

- Ponuda je takođe opala, što je jedan od ključnih razloga što cene nisu znatno pale.

Govoreći o projekcijama za naredne kvartale, Jovanović je rekao:

- Najrealnije je očekivati da u martu ili aprilu mesecu vidimo epilog u kontekstu da li će cene da se pomere nešto naniže. Međutim, ne očekujemo ništa dramatično da se dogodi.

Jovanović je naglasio da se, iako je tražnja u padu, većina transakcija i dalje odvija po cenama koje su bile na vrhuncu krajem 2022. godine.

- Ono što ne može ići po toj ceni je da ide eventualno za 5 do 10 posto nižu cenu - rekao je.

Kao ilustraciju trenutnog stanja na terenu, Jovanović je izneo primer oglasa za stanove u Beogradu.

- Ako otvorite oglas u ovom trenutku, vi ćete naći i da imate stanove koje se tu oglašavaju po ceni od 5.000 ili 6.000 evra. I oni se po toj ceni neće prodati, ali prave konfuziju, znači kada se kupac pojavi, pogled na cene, zaista je onako, što kažu, da se uplaši.

Srbija Danas/Kurir

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.