Cene pale: Stanovi u Beogradu i za manje od 30.000 evra

Izvor: B92, 18.Avg.2023, 20:17

Cene pale: Stanovi u Beogradu i za manje od 30.000 evra

Prema poslednjim informacijama koje nam stižu sa tržišta nekretnina, kao i cenama smeštajnih jedinica u Beogradu, došlo je do blagog pada cena kirija, ali i cene kvadrata. Pad se priželjkivao, a impulsi sa tržišta su davali signale da bi to i moglo da se desi.

Takođe, i podaci Republičkog zavoda za statistiku prikazuju pad od 13 odsto u drugom kvartalu ove godine, odnosno da je vrednost tržišta nekretnina iznosilo 1,7 milijardi evra, što je pad u odnosu na isti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << period prošle godine.

Kao i svake letnje sezone, tržište je u fazi mirovanja, ali i dalje postoji interesovanje za kupovinu stanova. Problem prave brojni vlasnici stanova, posebno starogradnje, koji i nekako logično, hoće da uzmu najviše za svoju jedinicu, ali bivaju uglavnom neralni sa previsokom cenom i onim što nude.

Međutim, i dalje postoje "biseri" na tržištu, koji za istinu, nisu na eminentnim beogradskim opština, ali koji za omanji budžet mogu da se pazare.

Nekretnine do 30.000 evra u Beogradu

Prvi na listi, koji je ujedno i najbolja opcija za kupce sa navedenim budžetom se nalazi na Ledinama.

U pitanju je stan u izgradnji, površine od 30 kvadratnih metara, sa ušuškanom odvojenom sobicom i terasom. Smešten je u stambenom delu Ledina, prekoputa akvaparka, na desetak minuta od novobeogradskih blokova, piše Bizportal.

S tim da je vlasnik ovog oglasa naveo da je zgrada u postpupku legalizacije, kupovina preko stambenih kredita je trenutno neizvodljiva, ali svakako predstavlja odlučnu priliku za keš kupce.

Zgrada pripada zoni stambene izgradnje po najnovijem planu detaljne regulacije koji je neophodan zakonski osnov za legalizaciju i uknjižbu, a prodaja se vrši isključivo direktno od izvođača radova.

Kuća sa dvorištem

Za one vlasnike, koji žele svoj život da izmeste nešto dalje od gradske vreve, postoji kuća na opštini Palilula po ceni od 27.000 evra.

Kuća u izvornom, ali odličnom stanju nalazi se u Padinskoj skeli, na samo 25 kilometra od centra srpske prestonice. Prema fotografijama u oglasu, njena unutrašnjost je u koretknom stanju, sveže okrečenih zidova, drvenom, ali očuvanom stolarijom.

Vlasnik oglašene kuće naveo je da je lokacija odmah pored autobuskog stajališta, kao da se sastoji od od predsoblja, kuhinje, kupatila, dnevne sobe sa trpezarijom i dve spavaće sobe, "upakovanih" u četrdesetak kvadrata. Prednost ove kuće, koja budućem vlasniku nudi i sopstveno dvorište, kao i minimalna ulaganja, je to što je smeštena u blizini škole, vrtića, kao i to što režijski troškovi niski.

"Pogled na Košutnjak"

Postoji čak i kompletno renoviran stan sa sa pogledom na Košutnjak za 28.500 evra, sa opcijom korigovanja cene. Prema vlasnikovim rečima u u oglasu, garsonjera od 19 kvadrata nalazi se u blizini škole, doma zdravlja, apoteka, kao i tržnog centra. Nekretnina je uknjižena, a može da se koristi i kao poslovni prostor. Stančić se nalazi u opštini Rakovica, na Kanarevom brdu u ulici Petra Konjovića. Zgrada u kojoj se nalazi ima centralno grejanje, a nakon renoviranja, budući vlasnik morao bi samo da unese nameštaj i svoje stvari.

Na našem spisku nekretnina do 30.000 evra, nalazi se i dvosoban stan od 50 kvadrata u nešto udaljenijem delu grada, iako pripada opštini Palilula, nalazi se u naselju Vrbovski (iza naselja Padinska skela). Stan je u dobrom stanju, ima dnevni boravak, spavaću sobu, kupatilo, odvojenu kuhinju, kao i ostavu.

Tip objekta je starogradnja, stan se nalazi na drugom spratu, a ukupne mesečne režije su oko 30 evra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Cijene nekretnina pale i u Srbiji i u Hrvatskoj

Izvor: Capital.ba, 19.Avg.2023, 14:00

BEOGRAD/ZAGREB – Došlo je do blagog pada cijena kirija, ali i cijene kvadrata u glavnom gradu Srbije, ali i u Hrvatskoj, i to prvi put ove godine. FOTO: Agencije Podaci Republičkog zavoda za statistiku Srbije prikazuju pad od 13 odsto u drugom kvartalu ove godine, dok je u Hrvatskoj taj pad oko 2,7...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.