Cene nekretnina padaju nakon vrtoglavog skoka

Izvor: B92, 08.Maj.2017, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cene nekretnina padaju nakon vrtoglavog skoka

London -- Cene nekretnina u Ujedinjenom Kraljevstvu su pale u protekla tri meseca, prema podacima banke Halifaks.

U tri meseca zaključno sa aprilom, cene su pale za 0,2 odsto, što je prvi kvartalni pad od novembra 2012. godine, dok su samo u aprilu cene pale za 0,1 odsto, javlja britanski servis Bi-Bi-Si.

Ipak, u godini dana zaključno sa aprilom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cene su porasle za 3,8 odsto, što se poklapa sa podacima iz marta.

Prema tome, prosečna cena kuće ili stana kreće ose ko 219.649 funti, navodi Bi-Bi-Si.

"Jedan od razloga zašto cene padaju je što su nekretnine postale izuzetno skupe za veliki broj ljudi. Tražnja za nakretninama je u proteklim mesecima ograničena zbog pogoršanja situacije sa pristupačnošću nekretnina prouzrokovanu dugim periodom ubrzanog rasta cena tokom 2014-2016. godine", kaže Martin Elis iz Halifaksa.

Centralna banka Engleske je, takođe, saopštila da je broj odobrenih hipotekarnih kredita smanjen dva meseca zaredom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.