BEOGRAĐANI KUPUJU GAZDINSTVA U VALJEVSKOM KRAJU

Izvor: Kurir, 03.Maj.2011, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEOGRAĐANI KUPUJU GAZDINSTVA U VALJEVSKOM KRAJU

VALJEVO - Pored nekretnina u gradu, u valjevskom kraju sve je aktuelnija i prodaja seoskih domaćinstava. Traže se manji stanovi i kuće u gradu, dok je promet drugih nekretnina slab. Trenutno se u jednoj od agencija prodaje 65 seoskih domaćinstava.

U Valjevu se najbolje prodaju manje kuće u gradu, garsonjere i jednosobni stanovi. U odnosu na prethodne dve godine njihova cena pala je za 30 odsto. Kupuju ih najčešće vojna lica zahvaljujući subvencionisanim stambenim kreditima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Veće kuće i konforniji stanovi trenutno nemaju kupce.

"Pored potražnje za manjim kućama u gradu, imamo i veliko interesovanje za seoska domaćinstva. Kupci su iz okoline Beograda, Bosne, Republike Srpske. Traže se obronci planina Maljen, Povlen, Medvednik. Kupci su izbirljivi, traže asfalt, dobar prilaz, da ima vode", kaže Miroslav Plavšić, iz agencije "Bona-fides".

Najveća valjevska agencija za nekretnine trenutno prodaje 65 seoskih domaćinstava. Pored kuće i pomoćnih stambenih objekata za domaćinstva se vezuje po nekoliko hektara zemlje.

Za manja seoska domaćinstva postoji veliko interesovanje kupaca, ali ona koja se prodaju na prste se mogu izbrojati.

Seosko domaćinstvo u Jovanji kod Valjeva prodaje i Zlatomir Petrović. Svoje zgrade i tri i po hektara zemlje dao bi za manje od 10 hiljada evra.

"Slabo dolazi do prodaje. Uglavnom dolaze ljudi koji su u poznim godinama. Nikako nisam uspevao u poslednjih nekoliko godina da to prodam, iako sam cenu stalno spuštao", kaže Zlatomir.

U prošloj godini u valjevskom kraju prodata su dva, a ove samo jedno seosko domaćinstvo. Njihova cena je od 10 do 15 hiljada evra.

Manji stanovi u starogradnji prodaju se i po 600 evra po metru kvadratnom, a manje kuće od 20 do 30 hiljada evra.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.