Agrokor rasprodaje nekretnine po Srbiji

Izvor: SEEbiz.eu, 29.Avg.2018, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agrokor rasprodaje nekretnine po Srbiji

BEOGRAD - Hrvatski Agrokor ne sme da prodaje vlasništvo nad firmama u Srbiji, ali ovih dana rasprodaje poslovni prostor i imovinu u našoj zemlji, pišu Večernje novosti.

Nadležni u tome ne vide ništa sporno, štaviše, ovaj postupak koncerna ocenjuju pozitivnim i za Srbiju, dodaje list.

Agrokor kroz svoje firme u Srbiji poseduje mnogo imovine koja nije u funkciji, ili im ne treba, navodi izvor Novosti blizak Vladi Srbije.

Reč je o zemljištu, magacinskom >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << prostoru, raznim objektima... Zakonske prepreke za to ne postoje, jer je reč o imovini Agrokora i to niko ne dovodi u pitanje.

Da bi se prodaja imovine ovog koncerna, inače pod prinudnom upravom, realizovala u Srbiji, Agrokoru je potrebna saglasnost Ministarstva trgovine i Narodne banke Srbije.

"Plan da prodaju sve što im ne treba postoji odavno. Podsećam vas da je u decembru prošle godine, uz dobijene dozvole nadležnih, prodata zgrada Merkatora na Novom Beogradu za 46 miliona evra. Od toga je 35 miliona evra dato bankama na ime otplate kredita, a 11 miliona za dugove dobavljačima", ukazuje isti izvor.

I iz ugla države dobro je da se imovina proda, da koncern dodje do svežeg novca, a dugovi vrate bankama i dobavljačima.

Agrokor ne prodaje u Srbiji svoj biznis, već samo objekte, na šta imaju puno pravo, pošto im je neophodan svež kapital kako se ne dalje zaduživali kod banaka, dodaju Novosti.
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.