Dogovor predsednika Ekvadora sa domorocima

Izvor: RTS, 14.Okt.2019, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor predsednika Ekvadora sa domorocima

Predsednik Ekvadora Lenin Moreno i lideri domorodačkog stanovništva postigli su dogovor o okončanju protesta u kojima je stradalo sedam osoba i koji su u poslednje dve nedelje paralisali ekonomiju te zemlje.
Protesti su počeli nakon odluke predsednika Lenina Morena da u zamenu za kredit Međunarodnog monetarnog fonda ukine subvencije na gorivo, što je dovelo do naglog porasta njegove cene.

Domoroci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i predsednik su postigli dogovor da se zaustavi najavljeni paket štednje.
Prethodno je domorodačka grupa Konaje, glavni organizatori protesta, saopštila da su pristali na direktne razgovore sa Morenom o ukidanju sporne uredbe o smanjenju subvencija.
Moreno je rekao da će ponuditi privatnim kompanijama da zaposlenima isplaćuju bonus od 20 dolara mesečno.
Pogledaj vesti o: Nedelja štednje,   Cena goriva

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

POPUSTIO PRED DEMONSTRANTIMA Predsednik Ekvadora ukida uredbu o smanjenju subvencija: Opredelili smo se za mir

Izvor: Blic, 14.Okt.2019

Predsednik Ekvadora Lenin Moreno izjavio je danas da će ukinuti uredbu o smanjenju subvencija u narednih nekoliko sati, čime je potvrdio da je prihvatio ključni zahtev učesnika protesta u kojima je u protekle dve nedelje stradalo sedam osoba i koji su paralisali ekonomiju te zemlje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.