NATAŠA BEKVALAC POKAZALA LICE PUNO BORA - pevačica šokirala kako izgleda, znaci starenja evidentni

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2023, 16:07

NATAŠA BEKVALAC POKAZALA LICE PUNO BORA - pevačica šokirala kako izgleda, znaci starenja evidentni

Podelila sa svojim pratiocima.

Svi koji imaju Tiktok znaju da je već danima apsolutni hit među kosnicima aplikacija koja učini vaš lik starijim za 50 godina. Ovaj filter istakne bore i sve ostale znake starenja. Rezultati su zapanjujuće i mnogi odmah primete da sa svim tim borama jako like na svoje bake i deke.

Ovom filteru nije odolela i jedna od najlepših žena na našoj estradi Nataša Bekvalac.

Ona je sa svojim pratiocima podelila klip na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kome je prikazala kako izgleda sa svim znacima korozivnosti vremena.

Nataša se, kao i svi, prvo iznenadila kada je videla sebe kao staricu, deleći osećaj začudnosti kao i drugi koji su probali da ga koriste. Ipak, vrlo brzo se opustila i nasmejala, a onda se i našalila počeći da pući usne i zanosno pozira sa lice punom nabora i linija.

Aplikacije koje koriste filtere za transformaciju lica i čine vas starijim (ili promenjenim na druge načine) koriste tehnologiju koja se naziva "FaceApp" ili slične tehnike. Evo kako obično funkcionišu:

1. Detekcija lica: Prvi korak je detekcija lica na slici. Ova tehnologija koristi algoritme veštačke inteligencije (AI) kako bi identifikovala ključne karakteristike lica poput očiju, nosa, usta, i kontura lica.

2. Upoređivanje sa referentnom bazom podataka: Aplikacija zatim koristi referentnu bazu fotografiju starih ljudi kako bi identifikovala različite obrasce starenja i transformacije lica. Ova baza podataka može sadržavati hiljade fotografija ljudi različitih uzrasta.

3. Primena filtera: Kada su detektovane ključne tačke lica i odgovarajući filteri iz referentne baze, AI primenjuje transformaciju na vaše lice. Ovo uključuje promene u teksturi kože, bore, smanjenje volumena i druge karakteristike koje se često povezuju sa starenjem.

4. Optimizacija rezultata: Nakon primene filtera, aplikacija može izvršiti dodatnu obradu kako bi se rezultati poboljšali i učinili što realističnijim. Ovo može uključivati fino podešavanje boja, senki i drugih elemenata kako bi se postigao što verniji izgled.

5. Rezultat korisniku: Na kraju, dobićete sliku koja prikazuje vaše "starije ja".

Važno je napomenuti da ovakvi filteri koriste veštačku inteligenciju i ne treba ih shvatati ozbiljno. Oni služe pretežno za zabavu i igru, a ne za realno predviđanje kako će neko izgledati u budućnosti. Stvarni proces starenja osobe zavisi od mnogih faktora, uključujući genetiku, životni stil, zdravstveno stanje i druge spoljne uticaje.
Pogledaj vesti o: Nataša Bekvalac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.