VBA istražuje pokušaj prisluškivanja Vučića

Izvor: Vostok.rs, 06.Nov.2014, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VBA istražuje pokušaj prisluškivanja Vučića

06.11.2014. -

Vojnobezbednosna agencija (VBA) Srbije sprovodi temeljnu istragu o pokušaju prisluškivanja premijera Aleksandra Vučića u Hotelu "Kraun plaza", gde je nedavno održan sastanak Trilateralne komisije, a u nju će se uključiti i tužilaštvo, pišu beogradski mediji.

Odluka da se potpuno rasvetli potencijalna velika špijunska afera donesena je u subotu, dok se "Trilaterala" održavala u hotelu, čiji je vlasnik Miroslav Mišković.

Tada su pripadnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Kontradiverzionog tima Ministarstva odbrane Srbije otkrili sakrivenu kameru i mikrofon u salonu "Adriatiko" u kome je Vučić imao više susreta tokom sastanka Trilateralne komisije. Zbog susreta "Trilaterale" otvorene su i spekulacije da su u sve umešani i strani obaveštajci.

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao jeda su kontradiverzioni tim i protivteroristička jedinica stigli u "Kraun plazu" u subotu rano ujutru, kada je premijera čekao niz sastanaka.

Prema njegovim rečima, srpski specijalci su, kako im to pravila nalažu, prvo razgovarali sa predstavnicima hotela, koji su imali obavezu da navedu šta se sve u salonu nalazi.

"Ali, oni nisu prijavili da tu postoji bilo kakva oprema za snimanje. Tokom bezbednosne kontrole, iza kućišta za alarm koji je bio zakačen za zid, pronađeni su kamera visoke rezolucije i mikrofon", kaže Gašić.

Specijalci su odmah demontirali napravu i sačinili službenu belešku i hitno su zatražili i objašnjenje od "Kraun plaze", čije je rukovodstvo dalo, kako je naveo Gašić, "nelogično objašnjenje, da je kamera ugrađena da bi konobari znali u kom trenutku mogu da uđu i unesu piće".

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković rekao je da je i iz ovog slučaja, koji se dogodio 1. novembra u hotelu čiji je vlasnik Miroslav Mišković, kao i iz drugih aktivnosti, vidljivo da je na delu angažovanje tajkuna sa ciljem da sve te aktivnosti dovedu do rušenja vlasti.

U saopštenju hotela "Kraun plaza" objavljenom na sajtu Miškovićeve firme "Delta holding" navodi se da "u svakoj banket sali u hotelu `Kraun plaza` u Beogradu postoji kamera koja emituje sliku isključivo na ekran koji se nalazi ispred sale i te kamere nisu opremljene mikrofonom i ne registruju zvuk".
Pogledaj vesti o: Miroslav Mišković

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.